0
Manastirea de maici Vovidenia, manastire de maici de rit vechi, se afla in localitatea Slava Rusa, comuna Slava Cercheza, judetul Tulcea.
Aceasta manastire isi are originile inca din secolul XVII, cand calugarii rusi veniti aici dupa ruptura produsa in biserica rusa in timpul patriarhului Nikon, ridica un mic schit cu chilii de lemn si o biserica mica de lemn. Calugarii se retrag in zona impadurita, unde construiesc o alta biserica, tot din lemn, pe locul unde se afla acum Manastirea Uspenia.
In manastire sunt doua biserici : biserica mare cu hramul Intrarea Maicii Domnului si biserica mica (de iarna) cu hramul Icoana Maicii Domnului din Kazani.
Pana in anul 1994, cele doua manastiri de rit vechi, Vovidenia si Uspenia, au fost unice in lume, pana cand au luat fiinta inca doua lacasuri de cult de rit vechi in judetul Suceava.
Biserica Crestina Rusa de Rit Vechi („Biserica lipoveneasca”) cuprinde credinciosii ortodocsi rusi veniti in Tarile Romane, incepand cu prima jumatate a secolului al XVIII lea, ca urmare a persecutiei si teroarei dezlantuite de Biserica Ortodoxa Rusa si autoritatile rusesti, pentru ca nu au fost de acord cu reformele in ritualul cultului initiate de Patriarhul Nikon, la mijlocul secolului al XVII lea.

Galerie fotografii manastirea Vovidenia:

Fotografii de © Daniela Ungureanu

DISTRIBUIȚI
Etichete: ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune