miercuri, 29 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordObiective istorice Dobrogea de NordSitul arheologic de la Maliuc - Taraschina

Situl arheologic de la Maliuc – Taraschina

Situl este amplasat pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, intre Canalele Sontea si Olguta, in apropierea lacului Taraschina, in Delta Dunarii.

Cercetarile arheologice de la Taraschina imbogatesc substantial cunostintele asupra popularii litoralului Marii Negre in cursul mileniului al V-lea a.Chr.

Acest sit, astazi partial acoperit de apele Dunarii, constituie cea mai veche locuire bine documentata din Delta Dunarii. Comunitatea stabilita la Taraschina intre 4800 si 4250 a.Chr. a trebuit sa faca fata unor modificari ale mediului inconjurator, in parte legate de cresterea rapida a nivelului Marii Negre. In fata acestor schimbari, reprezentantii sai au stiut sa dezvolte noi strategii sociale si economice de adaptare. Putem vorbi in acest caz de existenta unui proces de co-evolutie intre societatile umane si mediul inconjurator.

Situl prezinta o forma de dom artificial, caracteristica asezarilor de tip tell. Au fost descoperite podele construite si numeroase elemente de arhitectura ce corespund unor structuri de locuire din chirpici.

Localizare pe harta a Sitului arheologic de la Maliuc – Taraschina:

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM