0
In prezent, Muzeul de Stiinte ale Naturii  „Delta Dunarii „a fost reorganizat, luand fiinta Centrul Ecoturistic „Delta Dunarii „, ce si-a deschis portile catre public la data de 25 februarie 2009.
Istoria Muzeului de Stiinte ale Naturii „Delta Dunarii”:
Monument de arhitectura, cladirea muzeului a apartinut armatorului grec Alexandru Avramide, care sosea in orasul Tulcea pe la mijlocul secolului al XIX animat de o ambitie si o tenacitate ce aveau sa faca din el unul din cei mai instariti oameni din regiune.

In jurul anului 1890 Avramide aduce doi mesteri italieni si le incredinteaza constructia unei case, pe care si-o dorea a fi un simbol al prosperitatii familiei sale. In scurt timp, casa amplasata in centul orasului Tulcea va deveni pentru localnici cea mai frumoasa cladire din oras. Dupa anul 1944 casa Avramide devine sediul Comitetului Democratic Grec.
In data de 14 noiembrie 1949 se semneaza actul de nastere al Muzeului “Delta Dunarii”, a carui deschidere va avea loc la 1 Mai 1950, si va ocupa doua camere din actuala cladire, avand in patrimoniu sau 872 obiecte si materiale complementare.

La inceputul anului 1964 incepe constructia la demisol a bazinelor pentru acvariu. Cu o colectie formata din 1500 piese biologice si un ierbar voluminos, din 1964 casa a functionat  in totalitate ca muzeu de stiinte ale naturii pana la inceputul anului 2009.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…