miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Satul pescaresc traditional – Tulcea

Situat la marginea orașului Tulcea, la ieșirea spre localitatea Mahmudia, satul pescăresc tradițional Tulcea se întinde pe aproximativ 3 hectare și cuprinde case tradiționale, un bufet sătesc, o cherhana, mori de vânt, un centru de informare, construcții ce formează un parc tematic sistematizat cu trei alei principale ce încearcă să reconstituie brațele Dunării, pe fiecare fiind amplasate construcții reprezentative localităților din Delta Dunării.

Casele ce alcătuiesc satul tradițional pescăresc sunt din diferite zole ale județului Tulcea: Sfantu Gheorghe, Chilia, Ceatalchioi, Mila 23, Periprava, Crișan, Jurilovca, Murighiol, Sulina, și Letea. Acestea sunt pictate în culorile tradiționale ale regiunii nord dobrogele, adică alb, albastru și verde și sunt acoperite cu stuf, conform tradiției.

În plus, în această expoziție se pot vedea două mori de vânt și o mică bisericuță-capelă din piatră. Această bisericuță are o arhitectură care amintește de cele grecești, dar nu a fost vopsită sau amenajată în interior.

Există o varietate de tipuri de case, inclusiv cele făcute din stuf și unse cu lut, case construite din chirpici, case cu îngrădituri de nuiele unse cu lut și chiar case din stuf fără lut. Unele dintre ele au și elemente de lemn. Cu toate acestea, ceea ce le face speciale este modul minuțios în care sunt vopsite în culorile tradiționale menționate mai sus.

În interiorul caselor, amenajarea este în același stil tradițional. Există cuptoare din lut, care pot servi și că loc de odihnă, cu paturi acoperite cu cuverturi colorate și carpete pe pereți. De asemenea, nu lipsește dulapul verde de bucătărie, pe care sunt expuse veselă și tacâmuri tradiționale.

În dependințele caselor, puteți vedea instrumente de lucru pescărești și tot felul de obiecte necesare într-o gospodărie tradițională de la țară. În fața uneia dintre case, este expusă o barcă veche, aducând o notă suplimentară de autenticitate și tradiție acestui loc.

Satul pescăresc Tulcea este realizat prin proiectul ,,Obiectiv turistic sat pescăresc tradițional”, cofinatat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013.

Galerie fotografii satul pescaresc traditional din Tulcea:

Vezi galeria de fotografii din satul pescaresc de langa Tulcea

Localizare pe harta a satului pescaresc traditional din Tulcea:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM