2

Momentan cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit nu a suferit modificari, astfel incat eliberarea unui permis de pescuit ANPA in anul 2019 nu difera de cea din 2018. Totusi, punctam cateva aspecte:

  1. Pentru pescuitul pe Dunare cu bratele sale si Marea Neagra aveti nevoie de permisul ANPA albastru. Acesta este eliberat direct de catre ANPA de la sediile lor (ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA). Pentru cei care detin deja un astfel de permis (eliberat in 2018), mentionam ca pentru a-l viza trebuie sa va prezentati la sediile ANPA de care apartineti cu „Fisa de Captura” aferenta lui 2018 completata. Dupa experienta din 2018 cand la inceputul lui iunie s-a sistat eliberarea permiselor ca urmare a emiterii si distribuirii unui numar de 70000 de permise, motivatia fiind reglementarea efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii si zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunare, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, recomandam celor care nu au intrat inca in posesia unui permis ANPA albastru sa se intereseze din timp pentru achizitia lor. Asta daca nu cumva se pastreaza si pentru 2019 aceeasi cota de pescuit, astfel incat sa ramana acelasi numar de permise eliberate in 2018.
  2. Pentru pescuitul pe apele trecute in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi lucrurile raman neschimbate. Prin asociatia respectiva obtii permisul ANPA alb. Vezi aici cum.

Atentie! Sediu ANPA Bucuresti este pe Strada  Sf.Vineri, nr.29, sectorul 3, Bucuresti (cladirea BECTRO CENTER etaj 3).

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…