143

UPDATE 19.12.2018: Se prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru anul 2019 – Decizie ANPA

Momentan cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit nu a suferit modificari, astfel incat eliberarea unui permis de pescuit ANPA in anul 2019 nu difera de cea din 2018. Totusi, punctam cateva aspecte:

 1. Pentru pescuitul pe Dunare cu bratele sale si Marea Neagra aveti nevoie de permisul ANPA albastru.

Pentru anul 2019 se va elibera alt permis.

Acesta este eliberat direct de catre ANPA de la sediile lor (ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA).

Pana la emiterea permiselor valabile pentru anul 2019 il puteti folosi pe cel din 2018. Daca ati avut permis pe 2018 trebuie sa va prezentati la sediile ANPA de care apartineti cu „Fisa de Captura” aferenta lui 2018 completata. Dupa experienta din 2018 cand la inceputul lui iunie s-a sistat eliberarea permiselor ca urmare a emiterii si distribuirii unui numar de 70000 de permise, motivatia fiind reglementarea efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii si zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunare, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, recomandam sa va interesati din timp pentru achizitia lor deoarece se vor emite un numar limitat de permise si in 2019.

2. Pentru pescuitul pe apele trecute in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi lucrurile raman neschimbate. Prin asociatia respectiva obtii permisul ANPA alb. Vezi aici cum.

Vezi cand se va elibera permis ANPA ONLINE

Atentie! Sediu ANPA Bucuresti este pe Strada  Sf.Vineri, nr.29, sectorul 3, Bucuresti (cladirea BECTRO CENTER etaj 3).

DISTRIBUIȚI

143 COMENTARII

 1. Permise ANPA, ARBDD, AJVPS, permise, permise, permise, organizati peste organizatii, institutii peste institutii dar nimeni pe Dunare la controale. Controleaza numai Politia de Frontiera. Pai, atunci sa dea permisele numai Politia de Frontiera ! Apoi, daca in urma controalelor sunt pescari depistati in neregula, sa fie notificati ca in urmatorul an nu mai au dreptul sa pescuiasca. Da, trebuie taxa pentru pescuit, da, asa este peste tot in lumea civilizata, ca este mai mica sau mai mare, nu conteaza, trebuie sa se plateasca o taxa. Ce sa faca cu banii din taxe ? Sa isi cumpere ambarcatiuni, benzina, sa angajeze paznici, controlori, sa-i inarmeze, sa stopeze braconajul. Fiecare sef ANPA din judet sa interpeleze parlamentarii din orasul sau si sa-i f*** la cap sa dea o lege aspra, clara, riguroasa, a pescuitului, cu drepturi si pedepse etrem de dure pentru incalcarea ei. Si-apoi vorbim. O idiotenie cu interdictia de pescuit pe orice perioada, asta nu va aduce nimic bun.

 2. Permise pe un an de la data x la data y, ca asigurarea RCA, accesare permise online, taxă valabilă pe toată țara!Eu de exemplu am pescuit anul trecut 60 – 80 de ore (doar C&R) ,nu mă interesează decât să fie o taxă decentă din care să se facă pază decentă a fondului piscicol, fără populări și alte baliverne doar paza decentă, eventual cu implicarea pescarilor dispuși pentru voluntariat.

 3. Nu inteleg sant un operat pe cord deschis de 3 ori am permis pe 2018 sinu am reusit sa ma duc nici odata in anul 2018 am avut probleme medicale ce imimai trebuie in afara de permis ca am inteles ca permisul din 2018 este valabil si in2019

  • Permisul din 2018 este valabil pana apare cel din 2019. Atunci cand apare cel din 2019, permisului din 2018 ii inceteaza valabilitatea si trebuie luat de la ANPA cel valabil pe 2019 asa cum s-a facut anul trecut.

   • Pai atunci cand vine cel din 2019 ..mergem iar la pol de frontiera ?? Ptr ca avizul pe 2019 ..il avem.deja !! Ni se dezlipeste timbrul.cu aprobarea de pe permisul din 2018 …si ni se transfera pe cel nou din 2019 ..!!?? Iar mai pierdem 1 .2 zile pe la portile pdf ??? Caci ptr obtinerea unui permis de 2019 nu stiu cat se v a pierde ??? Avand in vedere programul.sucursalelor ANPA ???

 4. Citesc tot felul de mesaje gen taxa 1500 lei pe ani,permise pentru 30 de zile,vrem taxa ect.ba voi sunteti sanatosi la mansarda ? Pescuitul este dreptul tuturor,inclusiv al celor saraci sau pensionari ce traiesc si maninca ce prind,sunt omeni bolnavi care au singura lor iesire un locusor pe o balta la care daca se prinde 10 carasi intro zi e ok.daca vreti taxe duceti-va frate la balta privata. Asa ca hai sictir celor ce se gidesc sa alunge pescari amariti pentru a fura si bracona ei mai mult.

  • Mihai,parțial de acord cu tine. Pesionarii ,toți,şi cel cu pensia minimă şi cel cu pensie nesimțită plătesc la fel. Poate aici ar fi trebuit discutat. Gândit 😂😂 şi schimbat în bine legea. Deocamdată parlamentarii au treabă să-i albească dinții,primului pescar al țării.
   Poate cândva.
   An nou fericit tuturor şi fir întins !

 5. Eu as pune o taxa de 1500 lei anuala pentru pescuitu recreativ sportiv si cu dreptul de a pescui pe orice apa ce apartine anpa indiferent de judet.

 6. Nu stiu de ce nu se pot emite online permisele. La ARBDD de ce se poate? Vezi doamne …. efortul de pescuit … numar limitat de permise … In Delta nu e tot asa? Nu limiteaza nimeni permisele de pescuit in Delta.
  Are cineva, a facut cineva vreun studiu sa vada cat se prinde de catre pescarii amatori la Dunare? Va spun eu: NU ARE CUM!
  Totul se face din pix: 70000 permise*2 kg medie peste pescuit pe an = 140 tone!!! Ceva in genul!
  Poate in 2020 pe baza fiselor depuse in 2019. Si nici atunci nu o sa reflecte realitatea. Pescarul o sa puna la misto 2 bibani si doi carasi si gata fisa!
  ATENTIE pescari! Cum va asterneti asa pescuiti! Daca din fise o sa reiasa putin peste, o sa se introduca prohibitie generala pe Dunare pentru refacerea fondului piscicol … pentru ca se va trage concluzia ca nu mai e peste! Asa s-a declarat din fise de pescari, nu?
  Se va repeta povestea din Delta Dunarii cand ani la randul pescari profesionisti (cei din Sf Ghe) au raporatat din ce in ce mai putin sturion (desi se prindea f bine) si … iata prohibitie pe 10 ani + 5 suplimentari pentru ca nu mai era sturion, realitatea fiind alta!
  Apoi, cati din cei 70000 de posesori de permise de Dunare au fost anul asta le pescuit? Macar odata! Si cei mai impatimiti pescari de Dunare nu depasesc pe an 30 de iesiri …

  • Am sunat astazi la ANPA. Am vb cu o doamna care mi-a spus ca nu este necesara fisa pentru 2018. La eliberarea permiselor pe 2019 o sa fie valabila fisa.

 7. De cand se dau permise gratis nu mai pot elibera de nicăieri din cauza cozilor interminabile căci toti s-au făcut pescari peste noapte si automat s-a creat un mare HAOS! Introduceți domnule taxa anuală de pescuit 100lei minim ….asa trebuie….o rovigneta e 130 …..cei care iubesc acest sport vor înțelege…..

 8. Dupa lege ar trebuii sa dispara permisul albastru si alb. Trebuie sa existe numai unul valabil pentru toate apele. Ordinul 60 parca ce reglementeaza permisele este dat conform OUG 85/ 2016 care afost aprobata prin lege.
  Legea a fost declarata neconstitutionala deci si OUG 85. Urmare ca parlamentul nu a modificat legea de aprobare a oug dupa decizia CCR in termenul legal OUG este abrogat. Deci modificarile la OUG 23/2008 date prin oug 85 au picat. Deci si orfinul 60 e nul
  Vad ca inca nimeni de la ANPA nu zice nimic. Legea 1/2017 art X prevede ca pescuitul este permis pe baza unui permis de pescuit emis gratuit de ANPA sau asociatii. Nu prevede ca trebuie sa ai doua. Asa vad eu lucrurile din cate am citit. Sper sa nu gresesc.

  • Pai daca tu si altii 1000 trec ca tine asta inseamna ca nu mai e altfel de peste si se va pune prohibitie pe toate speciile si atunci chiar trebuie sa prinzi numai obleti, asa functioneaza sistemul daca nu stiai

  • Tocmai ce spuneam….. daca luam la misto acea fisa de capturi si trecem 3 obleti, NU O SA MAI PESCUIM PE DUNARE!!! Pentru ca autoritatile or sa aiba motiv sa puna prohibitie totala pe Dunare pentru ca voi ati declarat ca nu mai este peste! Iar autoritatile vor trebui sa ia masuri pentru refacerea fondului piscicol.

  • Voi chiar credeti ca ar trb sa raportam si ce nu prindem?Din 50 pescari ,prinde unu 1-2 capturi si asta inseamna ca are balta peste?Sa se faca controale mai viguroase si sa le rupa gura pescarilor industriali care baga curent,aia au distrus pestele nu pescarul amator.Nu cred ca o prohibitie prelungita rezolva ceva.Se va bracona mai rau atunci,sta garda de sase

   • Cu regret trebuie sa spun ca iti impartasesc parerea… consider ca nu pescarii amatori ar fi problema oricat de ne-educati or fi ei si cata mizerie lasa in apa si pe mal. Problema vine de la cei cu plase si curent. Iar o taxa de aprox 100-200 lei / an care sa se regaseasca in salariile unor agenti de control pe teren (care sa isi faca treaba serios) ar mai curata din situatie.

  • Am sunat astazi la ANPA. Am vb cu o doamna care mi-a spus ca nu este necesara fisa pentru 2018. La eliberarea permiselor pe 2019 o sa fie valabila fisa.

 9. Domnule Ministru al Agriculturi si Dezvoltarii Rurale ,Petre Daea, de ce lasati pe domnii de la ANPA sa faca ce vor si sa nu respecte legea. Va rog sa_mi comunicati cate peremise de pescuit recreativ i-mi trebuie in
  Romania ?

 10. Ar trebui să se stabilească o data la care să se înceapă vizarea permiselor pe 2019 si totodată eliberarea permiselor celor care doresc un permis nou .Atunci cand se ajunge la cota stabilită să se pună punct.Pemisele fara viza trebuie declarate nule.

 11. Greseala este ca nu se elibereaza ANPA si fise de capturi pentru braconierii din delta, sa fie si ei cu acte in regula. Asa poate ar avea si ei o situatie mai adevarata asupra cantitatii de peste capturata.Toate bune.

 12. Vrem permise online!!! Așa este normal și firesc indiferent de prețul și perioada de valabilitate. Este o discriminare față de persoanele care stau la zeci, sute de km de un sediu anpa. De ce arbdd poate și anpa nu?

 13. Bună ziua. În primul rînd trebuie să luați în calcul reintroducerea unei taxe de pescuit pentru Dunăre și brațele sale și cheltuirea transparentă a acestor bani pentru întreținerea fondului piscicol și mai ales pentru combaterea braconajului. Dacă pe o baltă privată se plătesc taxe între 50 și 150 de lei pentru 12 ore C&R sau maxim 5kg reținere cred că și în acest caz, așa cum spunea cineva mai sus poate ar trebui eliberate permise pe durate mai mici, eventual tip abonament de 1 lună, 3 luni, 6 luni etc. și nu la sume modice de 30 lei/an cum a fost pînă în 2017. Și, bineînțeles, eliberarea acestor abonamente să se poată face și online așa cum este pentru Delta Dunării!!!!
  Mulțumesc

  • Daaaaa cred ca ai dreptate, trebuie taxare pe ora de pescuit, asa mai stau si eu pe akas. Omule, pescuitul este recreativ ptr mine si am ceva timp. Tine o tot asa si vei pescui in cada de la baie! …MOCA

  • Va salut!! Sunt de acord cu DANIEL și anume sa se perceapă o taxa pentru pescuitul recreativ pe Dunăre și delta Dunării atunci când fiecare persoana se duce sa și vizeze permisul pentru anul in curs și sa și procure anpa.

 14. Personal consider ca permisele trebuie eliberate pe perioade de maxim 30 de zile. Chiar cred ca niciun pescar spotiv nu pescuieste 12 luni. Va solicit respectuos sa nu mai eliberati permise pe tot anul ci doar pe perioade la cerere care nu depasesc 30de zile calendaristice.

   • …asta este ideea, insa se poate face cu ajutorul autoritatilor publice locale din zona(asta tine de aplicare nu de principiu; orice zona cu un pic de padure are padurar care avizeaza taierile, tot asa se poate ca localitatile pe raza carora sunt ape cu fond piscicol sa aprobe ad-hoc viza pe zona respectiva.oricum tot politia locala te prinde la control pe rau…si asta tine de primarie .). Dar sunt convins ca niciodata nu se vor aplica in aceasta tara masuri pentru favorizarea omului obisnuit ci doar mafiotii cu asociatii de pescari si propietari de balti(ligheane) sa castige gras prin limitarea unui drept public al cetatenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…