143

UPDATE 19.12.2018: Se prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru anul 2019 – Decizie ANPA

Momentan cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit nu a suferit modificari, astfel incat eliberarea unui permis de pescuit ANPA in anul 2019 nu difera de cea din 2018. Totusi, punctam cateva aspecte:

 1. Pentru pescuitul pe Dunare cu bratele sale si Marea Neagra aveti nevoie de permisul ANPA albastru.

Pentru anul 2019 se va elibera alt permis.

Acesta este eliberat direct de catre ANPA de la sediile lor (ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA).

Pana la emiterea permiselor valabile pentru anul 2019 il puteti folosi pe cel din 2018. Daca ati avut permis pe 2018 trebuie sa va prezentati la sediile ANPA de care apartineti cu „Fisa de Captura” aferenta lui 2018 completata. Dupa experienta din 2018 cand la inceputul lui iunie s-a sistat eliberarea permiselor ca urmare a emiterii si distribuirii unui numar de 70000 de permise, motivatia fiind reglementarea efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii si zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunare, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, recomandam sa va interesati din timp pentru achizitia lor deoarece se vor emite un numar limitat de permise si in 2019.

2. Pentru pescuitul pe apele trecute in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi lucrurile raman neschimbate. Prin asociatia respectiva obtii permisul ANPA alb. Vezi aici cum.

Vezi cand se va elibera permis ANPA ONLINE

Atentie! Sediu ANPA Bucuresti este pe Strada  Sf.Vineri, nr.29, sectorul 3, Bucuresti (cladirea BECTRO CENTER etaj 3).

DISTRIBUIȚI

143 COMENTARII

 1. Am fost la Oltenita si am facut permisul la AVPS.A durat 10 minute si 17 sute.Nu banii sant problema.O doamna foarte amabila m-a primit cu noaptea in cap la ora 8 si 15 si cat ai zice ”Popa prinde peste ” mi-a si lipit in palma faimosul livret verde.Verde marin.Dar si un pic de venin, caci in momentul cand mi-a inmanat si lista cu locurile de cainta, speranta, crize de nebunie si delir pescologic mi-a soptit printre genele groase de fard si mascara:_Vedeti ca locul de care intrebati nu e trecut nominal pe foaie ci face parte din ”Toata reteaua de canale de irigatie ” !Boouuummm !Credeam ca a aruncat o grenada dar nu era decat un fassss, incepeam sa ma desumflu pe la cusaturi._Cum se poate Doamna scumpa, cand am intrebat la telefon a-ti zis DA !Adica Yes !Of course !Adica iar, canalul Dorobantu se afla in concesiunea primita de la ANPA pt judetul Calarasi care are doua filiale.La Oltenita.Si la Calarasi.Care au aceleasi balti, ape, gheturi si zapezi de la Dunare incoace spre mal, spre comune si sate, spre oameni.Adica intre noi cei cu permis AVPS si cei cu permis ANPA albastru de anul trecut se afla o alta frontiera in afara de zona de frontiera in care ne balacim toti.Si doamna mi-a mai zis _Interesati-va de ape dumneavoastra si va descurcati !Ha !Ha !Hait !Si sant vreo zece locuri pe lista dar nu ai crede cat de dificil de gasit informatii despre balta Potcoava sau Valea Mare din Ulmeni, stiu doar vreo doi-trei unditari.Asa ca o sa ma rezum doar la Dorobantu, Scoiceni, si poate pe Arges in jos pe un mal umbros.

 2. Toata tevatura asta probabil pentru ca le-au facut gratuite! Mai bine le lasau cu taxa si stiam o chestie….in toate tarile europene se plateste o taxa pentru permis, dar sunt si controale la sange pentru verificarea numarului de scule cu care se pescuieste si pentru cantitatea si dimensiunile pestelui care se retine. Totodata, se mai verifica ca si aia care concesioneaza luciu sa nu bage plasele pana in mal si sa nu retina tot ce intra in plase, indiferent de dimensiuni…

 3. salut,

  si eu as vrea sa pescuiesc cinstit (si cu permis) dar pentru ca anul trecut nu am apucat sprintul, n-am nici o posibilitate legala – inteleg ca pot doar cei care au anpa-ul din 2018

  jalnic sistem de bugetari imbuibati – dragnea (pacat ca nu pot scrie cu litere si mai mici …) si specialistii lui, distrug tot

 4. Am sunat si eu trei saptamani la rand si am primit aceleasi raspunsuri elegante si calme.Si , cum anul trecut nu am obtinut permisul am inceput sa investighez.Deci, am aflat ca : ANPA a solicitat institutului de cercetare-dezvoltare etc etc din Galati o recomandare stiintifica de majorare a cotei de peste pe 2018 din care a reiesit ca studiul de TAC
  (captura totala admisibila )nu permite suplimentarea acesteia pentru activitatea de pescuit recreativ-sportiv !Deci iar, si prin urmare nu se aproba suplimentarea numarului de permise de pescuit pe Dunare.
  Dar deodata apare luminita !De la capatul lansetei.O promisiune.O starlita.Ca o sa se faca o aplicatie online din care toti ne vom servi cu permise de toate culorile si in toate judetele patriei.Fiasco total.Stim acum ca nu se fac permise.De ce ne promit ?Ce rol are ANPA ?Decor ?
  Personal am ajutat un prieten sa ia avizele de frontiera de la Calarasi si Giurgiu cu permisul de anul trecut.A durat doar trei zile.Omul e fericit, eu mai putin dar nu las sa se vada.Nu ma intereseaza ca altii au luat pestele cu tonele, ca au facut unii sute de permise.Pentru ca s-a putut.Eu am un hoby si incerc sa nu-l pierd.
  Si atunci ce fac ?Ma indrept spre o asociatie de pescari.Una din preajma Dunarii.Cred ca pe canale sau ceva balti uitate poate regasesc placerile copilariei in pescuit.Dar surpriza ?Iar !!!Nu se elibereaza permisele albe ale ANPA !Fara de care santem pasibili de oarece sprinturi contra graniceri.Sau daca nu putem fugi din cauze varii(varsta, greutate) ramanem pe loc si contribuim la fondul de consum al onorabililor controlori.La asociatie spun ca nu au venit, la ANPA spun ca nu sant tiparite pt ca…o sa se faca o aplicatie online pe site ul asociatiei si toti vom fi fericiti etc etc!!!Comicul e de umor negru .Pt ca, ca un deci si prin urmare, AJVPS-ul unde vreau eu sa fac permis nu are site online !!!NU !NIET !Zero barat !Si atunci ce faaaac ???!!!Ma duc sa fac poze si ma risc !
  PS.ma intreb ca pescarul ce se va intampla anul viitor ?

  • La fel ca anul trecut si anul asta, o nesimtire si o japca maxima. Cat vor fi la putere relicvele comunsite PSD si deghizatii din PNL nu o sa se schimbe nimic, nici macar cinstit pe balta nu mai poti fi. Sanatate dl Ion va doresc.

   • Luni de dimineata bat la usa AJVPS Oltenita.Am vorbit cu ei si sustin sus si tare ca pe canalele lor nu e nevoie de PG.Viza, adica, de la STPF Calarasi.Pt ca ar fi de fapt ape interioare si sunt contractate de maria-sa filiala de la ANPA.Dar se afla in zona de fasie de 10 km de la Dunare.Aici se bat lucrurile cap in cap.Am voie de la filiala dar sant pasibil de control la frontiera, la masina, talon,BI, CI, etc,samd.Probabil ca oamenii nu sant chiar atat de cazuti in cap incat sa nu vada ca santem niste simpli si fara aparare pescari.Si , sper eu, ne vor lasa in pace.Sa pescuim.Si ar fi destule locuri, Dorobantu, Scoiceni mai aproape de Bucuresti.Dar si canalul siderurgic de la Calarasi si doua bazine pe la Plevna din acelasi judet.Nu la bulgari.Sanatate si respect si fire intinse la toata lumea

 5. Din titlu se intelege ca poti pescui in 2019 cu permisul din 2018 până la eliberarea permiselor noi (2019) . De ex. daca se eliberează permise in mai 2019 până atunci poti pescui cu cel din 2018 .CLAR

 6. Am sunat la Constanta si Tulcea sedii Anpa la nr de contact de pe net si au raspuns elegant sa am rabdare pe fotoliu acasa ca vor elibera permise online dar eu ma intreb când? la anu si la multi ani?deja intram in martie si s/au scurs trei luni de pescuit.Eu cred ca treaba cu online e vrajeala,nu mai elibereaza de loc permise si ne duc cu vorba.A dat lege sa fie gratuit dar contramoneda este ca nu/l vom vedea de loc.

 7. Locuiesc in Timisoara am permis de pescuit recreativ vizat de AJVPS Timis si PG, doresc sa intru in posesia permisului de pescuit albastru pe Dunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…