143

UPDATE 19.12.2018: Se prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru anul 2019 – Decizie ANPA

Momentan cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit nu a suferit modificari, astfel incat eliberarea unui permis de pescuit ANPA in anul 2019 nu difera de cea din 2018. Totusi, punctam cateva aspecte:

 1. Pentru pescuitul pe Dunare cu bratele sale si Marea Neagra aveti nevoie de permisul ANPA albastru.

Pentru anul 2019 se va elibera alt permis.

Acesta este eliberat direct de catre ANPA de la sediile lor (ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA).

Pana la emiterea permiselor valabile pentru anul 2019 il puteti folosi pe cel din 2018. Daca ati avut permis pe 2018 trebuie sa va prezentati la sediile ANPA de care apartineti cu „Fisa de Captura” aferenta lui 2018 completata. Dupa experienta din 2018 cand la inceputul lui iunie s-a sistat eliberarea permiselor ca urmare a emiterii si distribuirii unui numar de 70000 de permise, motivatia fiind reglementarea efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii si zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunare, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, recomandam sa va interesati din timp pentru achizitia lor deoarece se vor emite un numar limitat de permise si in 2019.

2. Pentru pescuitul pe apele trecute in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi lucrurile raman neschimbate. Prin asociatia respectiva obtii permisul ANPA alb. Vezi aici cum.

Vezi cand se va elibera permis ANPA ONLINE

Atentie! Sediu ANPA Bucuresti este pe Strada  Sf.Vineri, nr.29, sectorul 3, Bucuresti (cladirea BECTRO CENTER etaj 3).

DISTRIBUIȚI

143 COMENTARII

 1. Cu braconajul nu este în regulă!
  Un stres inutil numărul limitat;de preferat altă metodă…
  Cum obțin talonul albastru?
  Vă mulțumesc.

 2. daca permisul este scos in 2018 si vizat de catre politia de frontiera in 2019 si mentionez ca este de culoare albastra este sau nu valabil in 2019

 3. Este un haos si brambureala ca in toata tara; asta este inca o agentie in care se mamanca bani si nimeni nu face nimic.Daca am platit 56 lei la asociatie si am stampila pe permisul de pescuit la ce mai trebuie sa umblu si dupa niste cartoane colorate?

 4. Trebuie dati in judecata.Anul trecut s-au vandut pe sub mana permisele.50-100 lei/Buc.Ne ingradesc dreptul de a pescuii.Mai bine era cu taxa, dar sau gandit cum sa faca bani la negru.

 5. BUNA DIMINEATA EU AM SUNAT IERI LA AMPA SI NU ESTE GATA APLICATIA…CIT MAI DUREAZA NU SE STIE…ADTA A FOST RASPUNSUL…RUSINE ROMANIA NU SINTETI IN STARE DE O APLICATIE DARMITE UN O LEGE🙄

 6. Eu am platit tot dar permisul anpa de anul trecut 2018 nu.l mai am cand se elibereaza pe 2019 permisul anpa sunt din Galati nu pot pescui fară el, multumesc.

 7. Ar fi bine si pentru celelalte judete sa procedeze precum judetul Tulcea. Aplici online si in doua secunde ai permisul.
  „Trebuie sa faci drumuri la judet, stai stresat, timp pierdut si ei nu au permise, dar cand vor aduce si le vor elibera oare eu voi avea noroc sa apuc unul? ,ca si astea sunt limitate si daca nu ai inspiratia sa nimeresti acea perioada si ajungi prea tarziu, ai pierdut, mergi la pescuit ca un branconier, cu toate ca tu ai vrut sa fii corect”.

 8. Statul incasa mai multi bani daca plate-am la A.N.A.F. .Controalele pe ape sa le faca Politia sau Jandarmeria ,amenzile pentrubraconaj mari ,confiscarea barcilor,sculelor de pescuit.A.J V.P.S.-urile nu fac decit sa ne ia banii .Nu populeaza,nu controleaza ,stau in birouri si rid de noi ca ne-au luat banii .

 9. Nu inteleg de ce trebuie un permis de pescuit atat timp cat este eliberat gratuit deci si pescuitul este liber eu asa inteleg. Eliberat gratuit pe un nr de oameni dar din acel nr cati prind sau cati se duc foarte des adica zilnic la pescuit . Probabil de asta nu mai este peste in dunare. hCea mai mare hotie este atunci cand se da voie la pescuitul industrial la scrumbie cand ea urca in plina perioada de prohibitie a celorlalte specii de pesti si cei ce dau dupa scrumbie daca le intra in plase mai stiu eu ce exemplar de sturion sau crap sau salau etc sigur nu il vor elibera asa ca ce vorbim de prohibitie. Daca este sa fie prohibitie controale zilnice pe dunare cu formatii din alte judete prin rotire la saptamana si atunci sigur va fi o frana in fata braconierilor asa zisi pescari industriali ptr ca au un permis

 10. Oare cit timp or sa -si mai bata joc de noi toti idioti pusi in functii de-an boulea.Atit mai avaem si noi un pic de liniste ne-a luat-o si pe asta.Mai bine o lasa cu taxa la ANAF cum a fost si era mai bine.Iar cu AJVPS ma-m lamurit .Iti ia bani si nimic in plus.(ma refer la galati.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…