143

UPDATE 19.12.2018: Se prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru anul 2019 – Decizie ANPA

Momentan cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit nu a suferit modificari, astfel incat eliberarea unui permis de pescuit ANPA in anul 2019 nu difera de cea din 2018. Totusi, punctam cateva aspecte:

 1. Pentru pescuitul pe Dunare cu bratele sale si Marea Neagra aveti nevoie de permisul ANPA albastru.

Pentru anul 2019 se va elibera alt permis.

Acesta este eliberat direct de catre ANPA de la sediile lor (ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA).

Pana la emiterea permiselor valabile pentru anul 2019 il puteti folosi pe cel din 2018. Daca ati avut permis pe 2018 trebuie sa va prezentati la sediile ANPA de care apartineti cu „Fisa de Captura” aferenta lui 2018 completata. Dupa experienta din 2018 cand la inceputul lui iunie s-a sistat eliberarea permiselor ca urmare a emiterii si distribuirii unui numar de 70000 de permise, motivatia fiind reglementarea efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii si zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunare, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, recomandam sa va interesati din timp pentru achizitia lor deoarece se vor emite un numar limitat de permise si in 2019.

2. Pentru pescuitul pe apele trecute in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi lucrurile raman neschimbate. Prin asociatia respectiva obtii permisul ANPA alb. Vezi aici cum.

Vezi cand se va elibera permis ANPA ONLINE

Atentie! Sediu ANPA Bucuresti este pe Strada  Sf.Vineri, nr.29, sectorul 3, Bucuresti (cladirea BECTRO CENTER etaj 3).

DISTRIBUIȚI

143 COMENTARII

 1. Posed permis ANPA pentru Dunare eliberet in 2018,in 2019 am inteles ca imi trebuie alt permis.Ce documente sunt necesare si de unde se obtinem onlaine?permisul?

 2. eu de obicei nu ma bag sa comentez,dar nu pot sa cred cati oameni lasa acelasi mesaj retardat.cititi dracu articolul.aveti google.intrati pe site la anpa si nu mai puneti intrebari retardate.aveti echipament de pescuit,smartphone-uri,permis de conducere,masini si nu va duce capu sa cititi un articol ca sa intelegeti ce si cum.pai normal ca penalii se pișă pe noi.suntem prea ignoranti si prea prosti.suntem obisnuiti sa ni se dea mura-n gura!

 3. PERMIS DE PESCUIT RECREATIV 2019
  1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagră;
  2. Permis de pescuit recreativ pe Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole
  naturale necontractate;
  [editat]

 4. E prima oară când îmi scot permis și nu știu care sunt actele necesare și taxele pe care trebuie să le plătesc. Vreau permis pe Galați pentru apele necontractate. Poate să mă ajute cineva cu niște informații?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…