vineri, 24 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – atelierPescuit la stiuca in Delta Dunarii

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii

Pescuitul stiucii in Delta Dunarii se desfasoara in afara perioadelor de prohibitie si in afara zonelor cu regim de protectie intergrala, a zonelor de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti). De aceea, trebuie sa fiti informati cu privire la normele legale in vigoare si aici ne referim in special la Ordinul de prohibitie si la zonele din Delta Dunarii unde accesul si pescuitul este interzis.

Trebuie sa mai stiti ca dimensiunea minima de retinere a stiucii este de 40 cm, masurarea acesteia facandu-se incepand de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale (baza cozii), conform anexei la Ordinul nr. 342 din 28 mai 2008.

Conform  Art. 24, lit.e din OU nr.23 din 5 martie 2008 privind pescuitul si acvacultura in apele din zona colinara si de ses, pe Dunare, in Delta Dunarii si in apele maritime, un pescar sportiv poate retine din captura maximum 5 kg de peste/zi sau un singur peste, daca greutatea lui depaseste 5 kg.

Pentru a pescui in Delta Dunarii aveti nevoie de un permis de pescuit care este eliberat gratuit de catre ARBDD. Pe langa acest permis de pescuit, mai trebuiesc achitate niste taxe de acces in Rezervatie, aici avand toate detaliile. Daca pescuiti pe zona de frontiera aveti nevoie si de avizul Politiei de Frontiera pentru desfașurarea activitatilor de pescuit recreativ.

Daca doriti sa pescuiti in Delta Dunarii, trebuie sa:

 • aveti la voi permisul de pescuit, permisul de acces in rezervatie, avizul de frontiera (daca pescuiti pe zona de frontiera)

Daca doriti sa retineti stiucile capturate in Delta Dunarii:

Unde pescuim stiuca in Delta Dunarii

Stiuca se poate pescui pe „natural”, adica pe lacurile si canalele din Delta Dunarii cu exceptiile prevazute de lege, sau pe incintele private.

Pe „natural”, cele mai cunoscute si bune locuri de pescuit la stiuca din Delta Dunarii sunt:

Lacul Miazazi; Lacul Matita; Lacul Fortuna; Lacul Merhei; Lacul Uzlina; Lacul Isac; Lacul Bogdaproste; Lacul Trei Iezere; Lacul Babina.

Cele mai bune incinte de pescuit la stiuca din Delta Dunarii sunt:

Incinta Holbina 3 BibaniIncinta Statia 11; Incinta Ultima Frontiera; Incinta Dunavat.

Cum pescuim stiuca in Delta Dunarii

In afara perioadelor si zonelor de prohibitie, stiuca se prinde in Delta Dunarii pe tot parcursul anului, cele mai bune rezultate fiind desigur in toamna, pana ingheata apele.

Stiuca se poate pescui de pe mal sau din barca. Insa, tinand cont de specificul Deltei Dunarii, de localizarea stiucii, recomandat este pescuitul la stiuca din barca. Stiuca se poate pescui cu naluci artificiale sau cu momeala vie (pestisor). Majoritatea pescarilor care vin in Delta Dunarii sa pescuiasca la stiuca folosesc nalucile artificiale.

Va invitam sa cititi cateva articole desprinse din experienta noastra in pescuitul stiucii in Delta Dunarii:

Daca pescuiti in perioadele calde ale anului, trebuie sa va pregatiti la un pescuit al stiucii in vegetatie, lacurile din Delta Dunarii au adancimi mici si in perioada verii se umplu de bradis si „iarba”.

Pescuitul stiucii in Delta Dunarii este spectaculos, stiuca fiind un rapitor de exceptie care iti poate oferi driluri de neuitat.

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

3 COMENTARII

 1. Am ajuns la vorbele celebre din „Operatiunea Monstrul”

  „- Si pescuitul si vanatoarea sunt ramasite ale unei mentalitati primitive.
  – O mostenire biologica.
  – Ne vom trezi domnule!
  – Ne vom trezi ca intro zi vom contempla stiuca la muzeu
  – Da, da, la muzeu. Asa cum facem astazi cu dinozaurii, cu brontozaurii si cu…etc.
  – E regretabil. Profund regretabil ca in mijlocul naturii care ar trebui sa fie indemn la echilibru si masura
  – Pojghita de civilizatie cade de pe noi uite-asa.
  – Lacomia si risipa trebuiesc eradicate. Asta e!”

 2. Inca din 2020 nu se mai prinde stiuca in Delta Dunarii. S-a reusit exterminarea cu succes a acestei specii. Degeaba o dau unii ca a dat boala in ea, ca s-a ascuns prin padure, a plecat in Grecia, ca-i timida ..etc. Pur si simplu a fost spintecata pentru icre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Vara in Delta Dunarii, iunie 2022 – Video

0
Iunie, prima luna din vara. Lacurile si canalele incep sa se imbrace in covoare de nuferi albi si galbeni, lebedele ies la plimbare cu...