0

Este un peste migrator, care ierneaza in Marea Marmara si in regiunea Bosforului, aparand in zona litoralului nostru in bancuri mari in aprilie-mai unde sta pana toamna, cand se retrage in Marea Marmara. In Marea Neagra se gaseste rasa “ponticus”.

Corpul stavridului este alungit, acoperit cu solzi marunti, cicloizi, botul scurt, gura mare, dotata cu numerosi dinti marunti si conici.

Linia sa laterala se caracterizeaza prin scuturi tepoase de la opercul pana la peduncul; paralel cu aceasta se mai afla o ramura suplimentara (fara scuturi) in zona dorsala, de la cap pana la inceputul celei de a doua dorsale.
Culoarea spatelui este cenusiu-verzuie sau albastruie, cu luciu metalic foarte puternic si cu pete intunecate, iar laturile si abdomenul sunt alb-argintii cu reflexe violacee. Fiecare opercul poarta cate o pata negricioasa.
Stavridul se hraneste mai ales cu pesti, hamsii, aterine, gingirici, guvizi, barbuni, sprot, crustacee marine.
Caracteristici principale:
  • Lungime: 10-15cm (exceptional peste 30cm)
  • Greutate: 80 – 120g (exceptional peste 200g)
Cum pescuim stavridul
Pescuitul sportiv se poate practica atat cu momeli naturale (hamsie, aterina) dar si cu taparine de pe mal sau din barca.
Dimensiunea minima pentru capturare 12 cm.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…