Retete:

    Midii in sos de vin si olecuta de usturoi

    Categoria reteta culinara: mancaruri fara peste

    Ingrediente reteta culinara Midii in sos de vin si olecuta de usturoi

    • Midii
    • 1 ceapa
    • 2 linguri de unt
    • 1/2 cana de vin rosu
    • 1 lingura faina

    Mod preparare reteta culinara Midii in sos de vin si olecuta de usturoi

    Eu fac sosul cam asa la midii: iti trebuie 1 ceapa, 2 linguri de unt sau de ulei, 1/2 cana de vin rosu si aproximativ o lingura rasa de faina. Pui ceapa tocata fin la sotat in unt, adica o pui la prajit si din cand in cand stingi cu zeama de la scoicile fierte si sa-ti impartasesc si un secret de-al meu la acest sos, dupa ce ceapa a devenit sticloasa presari putin zahar peste ea si lasi un pic sa se caramelizeze impreuna. Gustul de caramel ii va da sosului un gust deosebit. Dupa aceea adaugi bulion sau suc de rosii dupa gust si la urma vinul. Adaugi midiile si lasi sa scada cam cat crezi tu. Se poate adauga si putina faina pentru consistenta. Eu ii mai adaug usturoi bine pisat, oregano sau cimbru.

    Ca garnitura eu folosesc des painea prajita dar se poate servi cu orez fiert cu legume sau cartofi natur.


    Adaugat de: Leontina Deacu
    la 02/07/2015
    Vizualizari 3855 ori

    DISTRIBUIȚI

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

    Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…