Retete:

    Plachie de caras

    Categoria: mancaruri cu peste

    Una din retetele preferate, datorita faptului ca pestele folosit (carasul) are carnea dulce.

    De preferinta se folosesc carasi destul de maricei (peste 500g/bucata). Pentru o reteta in care se folosesc 4 bucati de peste mai sunt necesare urmatoarele ingrediente:

    • ½ kg rosii
    • 1 kg ceapa
    • 4-5 catei de usturoi
    • ulei de floarea soarelui
    • condimente: piper, dafin, sare, cimbru
    • patrunjel verde

    Carasul crestat, spalat si uscat se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste apoi prin faina si se prajeste in uleiul incins la foc potrivit pana prinde o crusta subtire fara sa fie prajit complet.

    Usturoiul si ceapa se taie solzisori si se caleste intr-o cratita pana se inmoaie putin. Se adauga apa pana acopera ceapa si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute la foc mediu.

    Urmeaza sa adaugam in cratita rosiile taiate marunt sau pasate (dupa gust si preferinte) si mai fierbem toata compozitia cam 10 minute. Condimentam cu piper, sare, 2 foi de dafin si putin cimbru maruntit. Vine randul pestelui prajit sa fie adaugat pana mai da totul intr-un clocot. Apoi se intoarce pe partea cealalta si se presara patrunjel proapat si tocat pe deasupra. Daca cratita nu este incapatoare (sa incapa 4 bucati de caras) folosim o tava si o bagam la cuptor pana da in clocot odata.

    Pofta buna!


    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 03/10/2013
    Vizualizari 4111 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

    Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

    Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

    Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

    Ultima Frontiera, regal la stiuca

    Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…