Retete:

    Plachie de crap

    Categoria: mancaruri cu peste

    Plachia este un fel de mancare foarte indragit de mine. Atunci cand am pofta de peste ma gandesc in primul rand daca pot sa-l prepar saramura foarte iute sau plachie. Recomand pentru aceasta reteta sa folositi un crap nu foarte mare si cu corpul cat mai rotund, sau, daca vreti sa iasa un produs mai „fitos” sa-l inlocuiti cu dorada sau biban de mare. Cu siguranta nu veti regreta rezultatul.

    Ingrediente:

    • 1 crap 2.5-3 kg
    • 2 cepe
    • 2 catei de usturoi
    • 5-6 rosii coapte
    • 2-3 foi de dafin
    • piper negru boabe
    • 200 ml ulei floarea soarelui
    • 250 ml vin alb
    • 1/2 legatura patrunjel
    • sare
    • cimbru

    Mod de preparare:

    1. Curatam bine crapul de viscere, il spalam si il stergem bine.

    2. Taiem ceapa solzisori apoi o asezam in tava (in care sa incapa si pestele) impreuna cu uleiul. Se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute, timp in care ceapa se va rumeni usor.

    3. In acest timp, frecati pestele cu sare si taiati rosiile rondele.

    4. Asezati pestele peste ceapa rumenita, si tapetati-l cu feliile de rosii. Adaugati vinul, foile de dafin, piperul, usturoiul tocat marunt si un varf de lingurita de cimbru (1 crenguta de cimbru).

    5. Bagati in cuptorul incins la temperatura de 180 grade pentru 10 minute, apoi reduceti focul la 160 de grade si lasati-l pentru inca 30-40 minute. Pentru a vedea daca pestele este facut, introduceti un cutit intre opercul si trunchi si verificati starea preparatului.

    6.Dupa scoaterea tavii din cuptor presarati patrunjelul tocat.

     

    Pofta mare!


    Adaugat de: Bucatarul Amator
    la 12/04/2011
    Vizualizari 5586 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

    Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

    Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

    Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

    Ultima Frontiera, regal la stiuca

    Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…