Retete:

    Salau cu maioneza si garnitura de cartofi natur

    Categoria reteta culinara: mancaruri cu peste

    O reteta simpla si extraordinara! Avem nevoie de un salau cam la kilogram sau chiar de 2 daca gatim pentru patru persoane. Pe langa pestele propriu zis mai avem nevoie de cativa cartofi pentru garnitura, sare, piper, patrunjel, maioneza si lamaie.

    Sa incepem reteta pentru patru persoane. Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert intr-o oala destul de cuprinzatoare deoarece in zeama in care au fiert cartofii vom adauga pestii intregi (fara sa fie taiati in bucati).

    Salaii se curata de mate si se spala. Dupa ce au fiert cartofii si se scot din oala, se adauga pestele si se mai lasa pe foc aproximativ 4-5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Nu uitati sa adaugati si un pic de sare la fiert. Se scot salaii usor ca sa nu se rupa si se aranjeaza pe un platou alaturi de cartofi. Se mai da un praf de sare si de piper atat pe cartofi cat si pe pesti. Cand pestii aproape s-au racit se orneaza cu maioneza. Daca nu preparati in casa maioneza, la cea din comert trebuie sa adaugati  zeama de lamaie ca sa devina mai usoara.

    Peste cartofi se presara frunze de partunjel tocate. Pofta buna!

    © Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate


    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 27/10/2010
    Vizualizari 6803 ori

    DISTRIBUIȚI

    2 COMENTARII

    1. Reteta este clasica, dar corect este sa se fiarba intai pestele si apoi, dupa scoaterea pestelui se fierb cartofii in supa respectiva. In acest fel cartofii se impregneaza si ei cu gustul de peste. In caz contrar, avem pur si simplu cartofo fierti in apa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

    Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

    Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

    Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

    Ultima Frontiera, regal la stiuca

    Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…