Scordolea cu peste sarat, este o reteta cu peste care se prepara in special in Dobrogea, de aceea se regaseste in sectiunea retetelor traditionale.O mancare rapida si simpla.
Intr-un vas se fierb cartofi curatati si feliati cu pestele sarat. Dupa ce au fiert cartofii, se scot intr-un alt vas, iar pestele ramane pana fierbe bine. Cartofii se farama si se freaca bine cu margarina, 100 gr. lapte si 100 gr. ulei incins pana se obtine o pasta de cartofi. Apoi se scoate pestele de la fiert, se pune garnitura in platou peste pasta de cartofi. Se serveste cu mujdei de usturoi bine amestecat cu ulei si otet.
Multumim doamnei Mihaela din comuna Parches, judetul Tulcea pentru reteta.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Cartofii se fierb in zeama in care intai a fiert pestele ! Oare de ce ? Va las sa sa va dati seama singuri !
scordolea autentica, cea care se gateste in zona de delta( mai ales pe bratul sulina ) este diferita de aceasta si anume:
cartofii in coaja, evident f bine spalati se pun la fiert cu pestele sarat. Piureul din cartofi se face din cartofii calzi ( daca se suporta fierbinti ) curatati de coaja, bine pasati ( manual si nu cu blenderul ) in care se amesteca ulei, otet, piper si usturoi,sare eventual ( dupa gustul fiecaruia). Ideal ar fi ca acesta sa se omogenizeze manual deoarece se pastreaza aromele f bine de la fiecare ingredient, daca folositi blenderul acestea se amesteca prea tare. Si merge al naibii de bine o salata cu ardei copti…