Retete:

    Zacusca de peste

    Categoria reteta culinara: mancaruri cu peste

    Ati prins mai mult peste si nu stiti ce sa mai faceti cu el? Este foarte simplu. Urmand reteta mea veti putea pregati o zacusca de peste, cu care sa va faceti pofta si atunci cand nu veti prinde peste.

    Ingrediente reteta culinara Zacusca de peste

    • 2,5 kg peste (fileuri)
    • 1,5 kg ceapa
    • 1 kg morcovi,
    • 1 kg gogosari copti
    • 400 g bulion de rosii
    • 400 ml ulei
    • sare si piper.

    Mod de preparare reteta culinara Zacusca de peste

    Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim) in 400 ml ulei, se adauga morcovul dat la razatoarea mica, se stinge cu supa de la peste (apa in care a fiert pestele, dar nu toata), si se lasa sa fiarba pana este morcovul gata. Se adauga apoi gogosarii copti dati prin masina de tocat si carnea de peste, iar sare si piper se adauga dupa gust. Se fierbe pana iese uleiul deasupra. Se completeaza cu bulionul si se mai fierb 15 minute. Se pune in borcane, de preferat borcane cu filet, se inchid bine si se pun la fiert 30 de minute intr-o oala cu apa. Nu uitati sa puneti o carpa sau un prosop pe fundul oalei, si fierbeti la foc potrivit.


    Adaugat de: Oana Sava
    la 23/02/2010
    Vizualizari 6743 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.