In zilele frumoase de primavara, puteti imbina placutul cu utilul atunci cand iesiti la o plimbare prin padure. Asa am facut si eu zilele acestea, culegand leurda. Am gasit plante mici, tinere, numai bune de pus in salata.
Imi place sa combin leurda proaspat culeasa cu salata verde. In proportii egale. Uneori, mai adaug ridiche rosie. Dar, in 80% din cazuri reteta perfecta este leurda + salata verde in proportii de unu la unu. Nu vad alta combinatie gen salata de leurda cu oua, ceapa verde, branza etc. Leurda, are un gust apropiat de cel al frunzelor verzi de ceapa, sau cel putin asa il percep eu, deci combinatia nu-si are rostul. Uneori, lucrurile simple ne ofera o adevarata experienta gustativa.
Folosesc un dresing simplu format din ulei de floarea soarelui, otet clasic si sare.
Salata de leurda cu salata verde poate insoti la masa diferite feluri de mancare de post: mancare de cartofi, de fasole, de mazare, orez cu legume.