Nu este ceva complicat, dar am vrut neaparat sa va prezentam aceasta salata datorita ingredientului principal, leurda. Leurda este o planta ce creste primavara in paduri, la locurile umbroase. Are gust de usturoi si efecte terapeutice in afectiunile cardiovasculare cu efect vasodilatator, favorizand mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Are si efecte benefice asupra persoanelor ce nu tolereaza gastric usturoiul.
Aceasta salata am servit-o de Pasti, in Dobrogea, alaturi de friptura si drob-ul de miel si a fost exceptionala.
Se spala frunzele de leurda, se taie in bucati mici si se asezoneaza cu ulei , otet si sare dupa gust. Tot dupa gust, se poate combina si cu frunze de salata, rosii, ardei gras etc. Noi am servit-o asa, simpla fara alte legume.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Noi combinam leurda cu salata verde. Impreuna iese o salata exceptionala!
e foarte foarte buna…….merge si cu alte retete in afara de miel 🙂