vineri, 21 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diverseSolunar pescuit iunie 2024

Solunar pescuit iunie 2024

Care sunt cele mai bune zile de pescuit din iunie 2024 conform solunarului.

Despre pescuit in luna iunie: Incepând cu data de 8 iunie, se reia pescuitul pe apele salbatice, marcând sfârșitul perioadei de prohibitie generala. Luna iunie este considerată una dintre cele mai bune luni pentru pescuit, deoarece oferă rezultate promițătoare în aproape orice perioadă a zilei. Luna iunie este cunoscută pentru rezultatele promițătoare pe care le oferă pescarilor. Indiferent de perioada zilei, există șanse bune de a captura pești. Dimineața devreme și seara târziu sunt perioade preferate de activitate pentru mulți pești, dar acest lucru nu înseamnă că pescuitul în timpul zilei este lipsit de succes. Peștii pot fi activi și hrăniți în diferite momente ale zilei, așa că încercați să vă adaptați și să experimentați în funcție de condițiile locale și comportamentul peștilor.

În luna iunie, puteți folosi o varietate de tehnici de pescuit în funcție de speciile de pești vizate și de mediul în care pescuiți. De exemplu, pescuitul cu naluci artificiale, precum voblerele sau jerkbaits, poate fi eficient pentru capturarea peștilor rapitori precum știuca, bibanul sau salaul. Pescuitul cu momeli vii sau cu momeli naturale poate fi o alegere excelentă pentru atragerea peștilor pasnici, cum ar fi crapul sau carasul.

Ce este solunarul?

Solunarul reprezintă un instrument utilizat în pescuit pentru a identifica perioadele favorabile în funcție de poziția simultană a Soarelui și a Lunii. Această teorie a fost pusă în aplicare de către John Alden Knight în anul 1926, care a observat o corelație între atracția exercitată de Soare și Lună asupra Pământului și comportamentul de hrănire al peștilor. Cuvântul „solunar” este format din două cuvinte latine: „sol” (Soare) și „lunar” (Lună).

Pentru a obține rezultate optime în pescuit, solunarul trebuie consultat înaintea fiecărei partide de pescuit și corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului apei. Este important de menționat că solunarul nu este singurul factor care influențează activitatea de hrănire a peștilor, ci reprezintă unul dintre elementele care pot contribui la succesul pescuitului.

Factorii solunari includ perioadele de apogeu și perigeu ale Lunii, adică momentele în care Luna se află cel mai departe sau cel mai aproape de Pământ, respectiv. Aceste evenimente pot afecta mareele și pot influența activitatea de hrănire a peștilor. De asemenea, solunarul indică și momentele în care Luna se află în fazele crescătoare sau descreșcătoare, ceea ce poate avea, de asemenea, un impact asupra activității peștilor.

Este important să se ia în considerare și alți factori importanți în pescuit, cum ar fi experiența pescarului și cunoștințele acestuia despre habitatul și comportamentul peștilor în diferite condiții. Chiar dacă solunarul poate oferi indicii privind perioadele favorabile pentru pescuit, nu garantează în mod absolut succesul.

Astfel, consultarea solunarului înainte de fiecare partidă de pescuit, în combinație cu cunoștințele pescarului și cu alți factori de mediu relevanți, poate spori șansele de a avea o partidă reușită. Pescuitul rămâne, totuși, o activitate complexă, în care multe variabile interacționează, iar experiența și adaptabilitatea pescarului joacă un rol important în obținerea succesului dorit.

Tabel solunar valabil atat pentru pestii pasnici cat si pentru rapitori – solunar pescuit iunie 2024

MonTueWedThuFriSatSun
1
2
3456789
10
11
12
13
14
15
16
17
18
1920212223
2425
26
27
28
29
30
FB – foarte bunaB – bunaS – slaba
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM