marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diverseSolunar pescuit noiembrie 2024

Solunar pescuit noiembrie 2024

Care sunt cele mai bune zile de pescuit din noiembrie 2024 conform solunarului.

Despre pescuitul in luna noiembrie: Pe măsură ce apa s-a răcit, pestii pasnici, cum ar fi crapul și carasul, devin inactivi și se hrănesc rar. În schimb, pestii rapitori, cum ar fi stiuca și bibanul, rămân activi, oferind oportunități excelente pentru capturare, mai ales dacă vremea se menține insorita și fără temperaturi negative. În acest sezon, pestii rapitori sunt în căutarea hranei pentru a-și acumula rezerve pentru perioada de iernare.

În luna noiembrie, peștii rapitori pot fi găsiți în zonele mai adânci și mai izolate, unde apa poate rămâne puțin mai caldă. Concentrați-vă pe zonele cu vegetație submersă, stuf, maluri abrupte și praguri, deoarece acestea sunt locuri preferate de adăpost și hrănire pentru peștii rapitori. Fiți atenți la temperaturile apei și încercați să identificați zonele cu temperaturi mai ridicate, unde peștii pot fi mai activi. De asemenea, utilizarea nalucilor artificiale este eficientă pentru capturarea peștilor rapitori în luna noiembrie. Alegeți voblere, jerkbaits, sau twistere cu acțiuni vii și realiste, pentru a atrage atenția peștilor. Recuperarea lentă și naturale a nalucilor poate fi mai eficientă în apa rece, deoarece peștii pot fi mai selectivi în hrănirea lor.

Ce este solunarul?

Solunarul reprezintă un instrument utilizat în pescuit pentru a identifica perioadele favorabile în funcție de poziția simultană a Soarelui și a Lunii. Această teorie a fost pusă în aplicare de către John Alden Knight în anul 1926, care a observat o corelație între atracția exercitată de Soare și Lună asupra Pământului și comportamentul de hrănire al peștilor. Cuvântul „solunar” este format din două cuvinte latine: „sol” (Soare) și „lunar” (Lună).

Pentru a obține rezultate optime în pescuit, solunarul trebuie consultat înaintea fiecărei partide de pescuit și corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului apei. Este important de menționat că solunarul nu este singurul factor care influențează activitatea de hrănire a peștilor, ci reprezintă unul dintre elementele care pot contribui la succesul pescuitului.

Factorii solunari includ perioadele de apogeu și perigeu ale Lunii, adică momentele în care Luna se află cel mai departe sau cel mai aproape de Pământ, respectiv. Aceste evenimente pot afecta mareele și pot influența activitatea de hrănire a peștilor. De asemenea, solunarul indică și momentele în care Luna se află în fazele crescătoare sau descreșcătoare, ceea ce poate avea, de asemenea, un impact asupra activității peștilor.

Este important să se ia în considerare și alți factori importanți în pescuit, cum ar fi experiența pescarului și cunoștințele acestuia despre habitatul și comportamentul peștilor în diferite condiții. Chiar dacă solunarul poate oferi indicii privind perioadele favorabile pentru pescuit, nu garantează în mod absolut succesul.

Astfel, consultarea solunarului înainte de fiecare partidă de pescuit, în combinație cu cunoștințele pescarului și cu alți factori de mediu relevanți, poate spori șansele de a avea o partidă reușită. Pescuitul rămâne, totuși, o activitate complexă, în care multe variabile interacționează, iar experiența și adaptabilitatea pescarului joacă un rol important în obținerea succesului dorit.

Tabel solunar valabil atat pentru pestii pasnici cat si pentru rapitori – solunar pescuit noiembrie 2024

MonTueWedThuFriSatSun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
FB – foarte bunaB – bunaS – slaba
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM