marți, 5 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diverseSolunar pescuit septembrie 2024

Solunar pescuit septembrie 2024

Care sunt cele mai bune zile de pescuit din septembrie 2024 conform solunarului.

Despre pescuit in luna septembrie: Luna septembrie este considerată una dintre cele mai favorabile luni pentru pescuit, oferind oportunități excelente pentru capturarea peștilor activi. Peștii circulă mult mai mult în această perioadă, comparativ cu lunile iulie și august, și încep să se hrănească intens. Dacă presiunea atmosferică este stabilă și nu există fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta, puteți avea parte de o partida de pescuit reușită atât la peștii pasnici, cât și la cei rapitori.

Luna septembrie marchează începutul tranziției către sezonul de toamnă, iar peștii devin mai activi în căutarea hranei. Se hrănesc în mod intens pentru a-și acumula rezervele înainte de perioada mai inactivă din sezonul rece. Această activitate crescută a peștilor face ca luna septembrie să fie un moment ideal pentru pescuit.

Pentru capturarea peștilor pasnici, cum ar fi carasul, babușca sau plătica, se recomandă să vă concentrați pe zonele cu vegetație submersă, în apropierea malurilor și a altor structuri sub apă.

Pentru capturarea peștilor rapitori, cum ar fi stiuca, bibanul sau șalăul, puteți folosi tehnici mai agresive, cum ar fi pescuitul cu naluci artificiale, cum ar fi voblerele, jigurile sau twisterele. Alegeți zonele cu vegetație submersă, praguri, maluri abrupte sau alte structuri care pot fi punctele preferate de adăpost și hrănire ale peștilor rapitori.

Ce este solunarul?

Solunarul reprezintă un instrument utilizat în pescuit pentru a identifica perioadele favorabile în funcție de poziția simultană a Soarelui și a Lunii. Această teorie a fost pusă în aplicare de către John Alden Knight în anul 1926, care a observat o corelație între atracția exercitată de Soare și Lună asupra Pământului și comportamentul de hrănire al peștilor. Cuvântul „solunar” este format din două cuvinte latine: „sol” (Soare) și „lunar” (Lună).

Pentru a obține rezultate optime în pescuit, solunarul trebuie consultat înaintea fiecărei partide de pescuit și corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului apei. Este important de menționat că solunarul nu este singurul factor care influențează activitatea de hrănire a peștilor, ci reprezintă unul dintre elementele care pot contribui la succesul pescuitului.

Factorii solunari includ perioadele de apogeu și perigeu ale Lunii, adică momentele în care Luna se află cel mai departe sau cel mai aproape de Pământ, respectiv. Aceste evenimente pot afecta mareele și pot influența activitatea de hrănire a peștilor. De asemenea, solunarul indică și momentele în care Luna se află în fazele crescătoare sau descreșcătoare, ceea ce poate avea, de asemenea, un impact asupra activității peștilor.

Este important să se ia în considerare și alți factori importanți în pescuit, cum ar fi experiența pescarului și cunoștințele acestuia despre habitatul și comportamentul peștilor în diferite condiții. Chiar dacă solunarul poate oferi indicii privind perioadele favorabile pentru pescuit, nu garantează în mod absolut succesul.

Astfel, consultarea solunarului înainte de fiecare partidă de pescuit, în combinație cu cunoștințele pescarului și cu alți factori de mediu relevanți, poate spori șansele de a avea o partidă reușită. Pescuitul rămâne, totuși, o activitate complexă, în care multe variabile interacționează, iar experiența și adaptabilitatea pescarului joacă un rol important în obținerea succesului dorit.

Tabel solunar valabil atat pentru pestii pasnici cat si pentru rapitori – solunar pescuit septembrie 2024

MonTueWedThuFriSatSun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
FB – foarte bunaB – bunaS – slaba
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM