marți, 19 martie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseUnde, cum si cu ce sa prinzi stiucile de pe Holbina 3...

Unde, cum si cu ce sa prinzi stiucile de pe Holbina 3 Bibani

Incinta de pescuit de la Holbina 3 Bibani este printre ultimele locuri ramase in Delta Dunarii unde stiuca mai este prezenta intr-o densitate mare si unde este protejata. Incintele private, de genul Holbina 3 Bibani, daca se pastreaza, daca se pazesc si se intretin, reprezinta garantia unui pescuit reusit la stiuca. Intradevar, vorbim de un pescuit exclusivist, supus unor reguli stricte, dar acesta este prezentul si viitorul apropiat in materie de pescuit la stiuca in Delta Dunarii.

Unde sa pescuiesti pe incinta Holbina 3 Bibani

Incinta este formata din lacuri (platforme) si canale. Toate acestea sunt marcate prin indicatoare, astfel incat stii in permanenta pe ce canal sau lac intri. Atunci cand pleci la pescuit, daca nu ai ghid, te orientezi usor cu harta pusa la dispozitie.

incinta-holbina-3 bibaniCei care vin pentru prima oara la Holbina 3 Bibani trebuie sa se astepte la un pescuit la stiuca de suprafata in vegetatie pentru ca ca majoritatea lacurilor de aici sunt de mica adancime dominate de vegetatie submersa si la suprafata. In schimb, gurile de acces ale lacurilor, canalele principale sau de legatura sunt pescuibile, lipsite de vegetatie de suprafata. Pe lacuri daca va aventurati, exista un “fir” de apa pe langa stuf unde apa este mai adanca. In barca aveti la dispozitie un motor termic si unul electric. Pe langa acestea aveti si un “ghionder” (un bat lung) care va ajuta sa impingeti barca prin vegetatie acolo unde motoarele sunt inutile si acolo unde nu trebuie speriata stiuca. In perioada in care am fost noi, s-a putut pescui pe unele lacuri cum ar fi Coada Calului, Air France, Alexandru, insa stiuca a fost gasita fix la baza stufului, putina pe platforma. Confluentele canalului principal cu cele secundare si intrarile pe lacuri au fost deasemenea locuri bune de prins stiuca.

Nepregatitii, asa cum am fost si noi, pot pescui pe canale. Cei care stiu cu ce se mananca pescuitul pe Holbina 3 Bibani vor pescui peste tot, fara probleme.

Stiuca, desi are o mare densitate in incinta, trebuie cautata si uneori are metehne de nu ataca. Pescuitul la stiuca pe incinta Holbina 3 Bibani nu este usor, in general atunci cand cauti stiucile mari bati cele mai ciudate si inacesibile locuri, practicand un pescuit dificil si plin de adrenalina. Asa este si aici la Holbina.

Cu ce sa pescuiesti stiucile pe incinta Holbina 3 Bibani

Baza o reprezinta nalucile de suprafata si cele lestate offset. Iar acestea trebuiesc sa fie mari, pentru a incerca o selectie, vizand stiucile mari. In functie de perioada de pescuit va veti alege culorile nalucilor dar si agresivitatea data de evolutia acestora.

Noi, in octombrie am pescuit cu broaste, voblere de suprafata (poppere si plutitoare), lingurite usoare si shad-uri. La inventarul nalucilor, comparativ cu trusele celorlalti pescari mai experimentati prezenti pe incinta, am constatat ca majoritatea pescuiau cu shaduri mari de peste 14 cm sau cu naluci de silicon realistice ce imitau rosioara, babusca. Naluci ce noua ne lipseau din truse. Desigur ca ne lipseau si lansetele care sa ne permita pescuitul cu naluci de peste 80 g. Shad-urile nostre armate clasic au fost cat de cat ok pe canalele principale, insa fara randamentul colegilor de pescuit. Vorba aceea “naluca face diferenta” aplicandu-se cu succes in cazul de fata.

naluci-stiuca-holbina-3-bibaniSalvarea a venit de la ghidul nostru de la Agentia Descopera Delta Dunarii care ne-a imprumutat o intreaga trusa cu plastice care s-au dovedit a fi prinzatoare pe Holbina 3 Bibani. Si cand prinzi bine cu o naluca, apoi pe aia o folosesti non-stop.

La naluci mari si grele, clar trebuie sa aveti si lanseta & mulineta potrivita, care sa va permita sa le pescuiti.

Deci retineti: Voblere mari de peste 10 cm dintr-o piesa sau articulate, pline, poppere sau “rattling” (cu bile in corp, zanganitoare), plastice de peste 14 cm armate cu carlige mari offset de la 6/0 in sus, cele mai mari broaste. Astea-s cele de trebuinta pe Holbina 3 Bibani.

Daca nu le aveti in trusa, nu va descurajati, noi am prins si cu Salmo de 7 cm si cu plastice de 10 cm si cu linguritele clasice. Mai rar, mai micute, dar am prins.

Pescuit la Holbina 3 Bibani – Video

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Sfantul Ilie Dunavatul de jos

Manastirea Sfantul Ilie din Dunavatu de Jos

0
Manastirea de calugari Sfantul Ilie (Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul), manastire de rit vechi, se afla in localitatea Dunavatu de Jos,  judetul Tulcea. Fondata in anul...

RECOMANDAM