0

In numar de patru, farurile din Sulina reprezinta puncte de interes pentru turismul din zona.

Farul Vechi Sulina (Farul Comisiunii Europene a Dunarii) – Muzeu, reper intern al orasului Sulina, farul a fost construit, probabil la inceputul secolului al XIX-lea, pe malul drept al Dunarii si apartinea Administratiei Generale a Farurilor din Imperiul Otoman. La 1 aprilie 1879, Farul din Sulina este predat Comisiunii Europene a Dunarii, careia ii revenea, din acel moment, sarcina de a-I administra, intretine si repara. In perioada 1995-1997 constructia a fost restaurata de Ministerul Culturii si Cultelor. In prezent muzeul este inchis pentru renovare.

Farul nou de la Sulina – Farul se afla amplasat aproape de capatul digului de sud al gurii Canalului Sulina. Este o constructie cilindrica cu o inaltime de 48 metri, lumina sa fiind vizibila de la o distanta de 19 mile marine. Constructia farului a inceput in 1978 si s-a finalizat in 1983.

Farul de la Sulina de pe digul de Nord – A fost construit in anul 1887. Datorita lucrarilor de prelungire in mare a digurilor gurii Canalului Sulina, incepute in anul 1922, a fost oprita utilizarea acestui far pentru semnalizarea navigatiei pe timp de noapte.

Farul de la Sulina de pe digul de Sud – Construit din metal in forma de turn circular, in prezent deteriorat datorita hotilor de fier.  Are o inalțime de 11,6 metri. In 1922 farul a fost scos din functiune, fiind dizlocat de pe postamentul sau. A fost reinstalat in 1960.

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune