94

Update 02.01.2020: incepand cu prima zi a anului, permisele ANPA pentru anul 2020 sunt disponibile pe platforma online.

In anul 2020 ANPA va elibera pescarilor trei tipuri de permise de pescuit si anume:

 • Permisul de pescuit recreativ valabil pentru Marea Neagra – se elibereaza online direct de pe platforma pusa la dispozitie pe siteul anpa.ro
 • Permisul de pescuit recreativ valabil pentru Dunare cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate – se elibereaza online direct de pe platforma pusa la dispozitie pe siteul anpa.ro
 • Permisul de pescuit recreativ valabil pe habitatele piscicole naturale contractate de asociatiile de pescari recreativi – se elibereaza prin intermediul asociatiilor de pescari de pe platforma online de pe siteul anpa.ro

Permisul ANPA se elibereaza anual, online in conformitate cu Ordinul 252 publicat in Monitorul Oficial nr 270 din 09.04.2019

„Art.3. (1) Permisul de pescuit recreativ se eliberează anual prin intermediul unui soft informatic, online.
(2) Pescarii recreativi au obligația de a raporta către ANPA , anual, situația capturilor realizate prin pescuit recreativ.
(3) Raportarea către ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin întocmirea fișei de capturi, parte integrantă a permisului de pescuit recreativ, completată și transmisă până la data de 28 februarie a anului în curs, pentru anul precedent”.

Trebuie sa mentionam ca fisa de captura trebuie completata si transmisa si catre asociatia de pescari care v-a emis permisul de pescuit recreativ pentru habitatele piscicole contractate de asociatiile de pescari recreativi.

„Raportarea către ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin întocmirea fişei de capturi, parte integrantă a permisului de pescuit recreativ, completată şi transmisă până la data de 28 februarie a anului în curs, pentru anul precedent.

Față de cele prezentate, în vederea obținerii permiselor de pescuit pentru anul 2020, persoanele care au beneficiat în anul 2019 de permise de pescuit recreativ emise și eliberate de ANPA prin intermediul soft-ului informatic, valabile pentru Marea Neagră, Dunăre cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate, sunt rugate să transmită Fișa de captură menționată mai sus, la adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro, sau la sediile teritoriale ANPA. ” (sursa ANPA)

>>>> Descarca FISA DE CAPTURA ANPA

Permisele ANPA nu sunt valabile in Delta Dunarii.

DISTRIBUIȚI

94 COMENTARII

 1. Ani in urma(1974)copil fiind mergeam la pescuit in Tulcea(Garvan,Rachelu)era un tovarasi de la AGVPS Tulcea Papuc asa de ambitios si constiincios de nu scapa nimic de controlat si arare ori dadea si amenda.In Galati zona inundabila Zatun era nenea Fani Rosca care daca nu aveai permis de pepescuit AGVPS Galati iti tragea nu sut in dos de iti luai zboru asa de dobitoc era omul.Intru-n cuvint face-ti contrale fratilor si ardeti braconieri(electricieni).Propunerea ca cel ce apara infractorul sa primeasca pedeapsa mai mare decit cel in cauza.Poate citeste si ia masuri cineva altfel se alege praful de ce a mai ramas.Fir intins adevaratilor pescari.

 2. In cazul in care s-a gresit o litera la tastare la nume cum se poate modifica?L-am facut si este o litera lipsa din cauza tastaturii in rest toate datele sunt corecte va multumesc

 3. Iar am uitat… Io zic sa faceți un efort sa încercați la orele menționate.. Ca sa nu rămâneți cu buza umflata adik.. Stoc epuizat fir intins

 4. Dacă nu merge însemna că e bătaie pe permise încearcă dimineața devreme sau seara târziu… 🎇

 5. Buna ziua
  Am si eu o problema cu emiterea permisului de pescuit,am incercat de dimineata sa il fac online si nu am reusit deoarece imi scrie sesiune expirata sau numar prea mare de solicitari sa incerc mai tarziu,am incercat acum si ma duce la pagina de recuperari ,unde nu poate fi gasit. Ma puteti ajuta cum sa il recuperez sau ce trebuie facut..Multumesc frumos ,astept un raspuns

 6. Bună ziua,
  Numele meu este Criste Daniela şi tocmai am obţinut permisul de pescuit pentru 2020, pentru soţul meu Criste Victor Gabriel însă, din eroare, când am vrut să obţin permisul de pescuit şi pentru mine, deoarece mergem împreună la pescuit (şi anii anterior am deţinut permis de pescuit) a fost preluat automat tot prenumele soţului în căsuţa respectivă, obţinând astfel două permise de pescuit pe numele de Criste Victor Gabriel dar unul este cu CNP-ul său şi unul cu CNP-ul meu. Imediat am primit un mesaj că permisul de pescuit pe numele soţului dar cu CNP-ul meu valid, dar cu raportare în „lista neagră” OK. Deoarece nu doresc două permise de pescuit pe numele soţului meu, ci câte unul pentru fiecare, am încercat să obţin permis şi pentru mine, dar fără reuşită.
  Nu ştiu cum să procedez în această situaţie şi vă rog să mă ajutaţi. Mulţumesc. O zi bună.

  • Anul trecut exista un anunt pe site-ul anpa cu privire la erorile survenite la introducerea datelor in sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ si cum se rezolva acestea. Anuntul nu mai exista pe site-ul anpa.ro din pacate. Trebuie sa va adresati celor de la ANPA pentru rezolvarea acestei situatii neplacute.

 7. Poate AMPA ar trebui să înceapă cu un raport anual pe fiecare rău din tara, sa aflăm și noi care controale a făcut în vederea combaterii brancinajului, câți branconieri a prins, sau poate fenomenul e deja eradicat și în general ce a făcut concret pt protejarea faunei acvatice, stau in birouri și ne pun pe noi la treaba, apropo de știe care e sancțiunea pentru nedepunerea fisei de capturi?Nici una, de notă că pe nimeni nu interesează cu adevărat ce se întâmplă cu natura in Romania.In Ungaria de exemplu, nu exista să ieși pe apa sa nu fi controlat, la noi cel puțin în cazul meu care ies din iunie până în octombrie cel puțin de 100 de ori pe un anumit rău din tara, de 15 ani nu mă întrebat nimeni de permis…trageți singuri concluziile.

  • buna seara,am o intrebare daca permisul este valabil si la Cernavoda la canal la apa calda spre seimeni mici ca uni spun ca trebuie sa platesti acolo,va multumesc

 8. Cum fac fisa de capturi? Sunt pensionar, locuiesc pe malul Dunari si anul trecut am avut cam 250 de partide de pescuit, deci imi trebuiesc cam 30 de foi . Au fost si partide cu zero capturi, cam 10%., dar totusi…..

 9. Pe data de 02 01 2020 am reusit sa iau permisul la ora 06 AM pentru Dunare bafta si voua

 10. azi la m scos ..pentru marea neagra…am fost sa depun fisa de captura …la sediu anpa ..constanta si domnul de acolo ma intrebat de pesrmis ….iam multumit ..am ajuns acasa si de pe laptop …a durat 2 min …am ce face la vara la mare…..la guvizi de plictiseala si la chefal….la noroc…anu trecut mai greu cu chefal..sa prins prin dana am auzit ca au pus si la congelator..deci a mers bine ..bv lor…acum ca ma anuntat domnu de la anpa ..ca sa dat drumu la permise ..merta o bere….ca dupa cum spuneti voi mai sus nu ati apucat si sa si blocat ….la fel ca anul trecut ..eu ma m trezit anu trecut la 5 si am reusit seara la 18 19…tot de pe laptop…era bataie mare…firrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr intinsssssssssssssssssssssssssssssss

 11. Salut!
  S-a deblocat site-ul ANPA pt.permise pescuit recreativ(Dunăre-nr.8125 ora 07:30)

 12. Dacă nu pot sa descarc permisulsi pescuiesc,înseamnă că tot braconier sunt :))?

 13. Se pare ca un …..glumet a aruncat o nada cu ….eliberarea permiselor de pescuit ANPA sica orice pescari naivi,se reped toti sa prinda …..marea captura! Glumetilor! Doriti trafic pe site si nimic altceva cu aceasta GOGOASA!

  • Omul a informat. Ca a facut-o excesiv pe facebook in zeci, poate sute de grupuri, e partea a doua.

 14. Cati dintre dv au reusit sa își faca permisul? Incerc de la ora 11 si nu su pot accesa pagina!!!

 15. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a deveni membru al unei asociatii de pescari recreativi pentru a obtine permis de pescuit recreativ valabil pe habitatele piscicole naturale ….?
  Locuiesc in Bucuresti,sector 5,sunt pensionar si as dori sa-mi indicati o asociatie (nume,adresa) pentru inscriere.
  Va multumesc!

 16. Cred că o mai mare porcărie ca în domeniul pescuitului recreativ și condiționarea lui nu există în România. Una din cea mai abuziva si alambicata reglementare legislativa este în domeniul pescuitului. Niste besinosi aflați la conducerea ANPA dau hotărâri alandala .Creier zero .Se impune schimbarea acestora.Dovada tembelismului lor FISA DE CAPTURI. O mai mare porcărie nu există.Cat de tembel poți să fi să stabilești reguli în baza unor concluzii trase în baza unor documente fără bază reală.

 17. Dar de unde știți voi că nu mint in ceea ce complecteze in fișa de capturi???cea mai mare prostie omenească!!!

  • Minte cu spor si o sa se intample ceea ce s-a intamplat cu pescuitul la sturioni. Ani de-a randul, cei care pescuiau profesionist sturioni nu au mai declarat capturile: nu mai este peste,domnule! Ce sa-i faci?
   Atunci, autoritatile s-au sesizat si pentru ca “nu mai erau” pesti (sturioni) au oprit pescuitul la sturioni, pentru refacerea populatiei. Acum, acei pescari se uita lung de vreo 12 ani la vecinii de granita care scot la greu sturioni.
   Asa ca daca declaram la misto ca nu prindem nimic pe Dunare s-ar putea sa avem curand o prohibitie pe vreo 10 ani pentru refacerea fondului piscicol. Si de nevoie vom pescui pe Dunare de pe malul bulgaresc.

   • Și dacă declari tu pe fisa aia de captură câți pești și prins gata se înmulțesc pești.Pe Dunăre daca nu ar mai repopula sârbi ar mai fi peste din pula,că românași noștri sunt buni numai de dat legi alandala pentru binele lor.

   • Uite ca revin la ceea ce am spus la sfarsit de decembrie referitor la declararea capturilor prin fisele de captura.si citez din presa (evz.ro):
    „Potrivit unui raport al ANPA, în 2019, pescarii care şi-au desfăşurat activitatea pe aproape 800 de kilometri de Dunăre au raportat capturi totale de circa 450 de tone, existând zone în care un pescar a capturat într-un an doar 13 kilograme de peşte. „Îmi aduc aminte că în 2006, când am oprit pescuitul la sturioni, se raportau capturile doar pentru două din cele şase specii pe care am învăţat că le avem, iar România exportase în anul anterior 50 de kilograme de caviar. Când i-am întrebat cu ce au exportat, mi-au spus că au folosit diplomatul. Acum, de ce lăsăm pescuitul la Dunăre deschis? Ca să se plimbe nişte oameni cu barca pe fluviu? Eu nu vreau să spun că se prinde şi nu se raportează”, a declarat Gheorghe Ştefan.”

    O sa spuneti ca este vorba de pescarii profesionisti. Da, este adevarat. Dar este un prim pas catre oprirea pescuitului pe Dunare. Urmeaza situatia raportata de pescarii sportivi, care si ea va fi „dezastruoasa”.

 18. Salutare,am și eu o întrebare,pentru canalul Dunăre Marea Neagră,cu ce permis se poate pescuii?

 19. Ce s-a prins in Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ face exceptie la completarea fisei de capturi ?

  • ANPA nu are legătură cu pescuitul in Rezervatia Deltei Dunarii.
   Permisele sunt eliberate doar de administratia rezervatiei.

 20. Preconizez sa ma apuc de pescuit la inceputul anului la rapitor. Nu am avut pana acum permis ANPA. Ce trebuie sa fac ptr a-l obtine? Multumesc

  • Pentru pescuitul pe Dunare cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate, permisul se obtine online direct de pe platforma pusa la dispozitie pe siteul anpa.ro. https://permisepescuit.anpa.ro/

   Pentru pescuitul pe habitatele piscicole naturale contractate de asociatiile de pescari recreativi, permisul se obtine prin intermediul asociatiilor de pescari

 21. Pescuitul in cadrul Deltei Dunarii este permis in baza procurarii celui de al doilea permis?

  • Noi, de exemplu nu am pescuit in 2019 la Marea Neagra. Deci vom depune fisa corespunzatoare permisului pt Marea Neagra cu partide & capturi zero

  • Am atasat la articol si fisa de capturi. Exista coloana „Cantitate eliberata”. In cazul in care toti pestii capturati au fost eliberati, coloana „Cantitate (kg)” va fi egala cu coloana „Cantitate eliberata”.

 22. Buna ziua! Daca se poate sa imi raspundeti si mie la intrebari:
  1: posed permise anpa ptr dunare si ptr marea neagra
  – depun fisele ptr fiecare ?
  2: posed permis ajvps
  – fisa se depune la anpa sau ajvps?
  3: daca le depun presonal la sediu anpa si ajvps, cand aplic ptr obtinerea permiselor pe 2020 mai trebuiesc depuse si atunci?
  Va multumesc anticipat. Sarbatori cu bine tuturor!

  • Salut, eu am 3 permise. Cel pt Dunare, cel pt Mare si cel de la Ajvps. Pt fiecare am cate o fisa. Deci 3 care le voi depune individual de la cine am luat permisul: 2 la anpa si 1 la ajvps.
   Trebuie urmarit siteul anpa.

  • Fisa se depune acolo de unde ai ridicat permisul. La ANPA daca permisul l-ai luat online sau la asociatia de pescari daca de acolo ai luat permisul

 23. Al 3-lea tip de permis se eliberează prin intermediul asociațiilor de pescari ca să te oblige să mai plătești o taxă de membru că altfel nu poti pescui pe apa din județul în care locuiești. Să te poată arde si ăia cu niște bani.

 24. Ma asteptam ca fisele sa se depuna tot prin intermediu softului informatic. Dar asa, sa le trimit pe email sau sa le depun personal …. sunt aproape 200000 de permise eliberate de ANPA. Cum centralizeaza ei datele, cum le prelucreaza? Cand? Cati oameni vor face treaba asta? In cat timp? Cand se va da drumul la permisele 2020?
  Mi se pare o misiune imposibila.

 25. Bună ziua! Am o întrebare în legătură cu permisul de pescuit ?
  Sunt plecat din țară și vin undeva pe la jumătatea lunii ianuarie în țară, vreau sa specific că nu am la mine permisul și fișa de pescuit. Voi putea atunci?

  • In comunicatul emis de ANPA se precizeaza ca Fisele de capturi se depun la ei pana pe 28.02.2020

 26. Vă rog frumos să-mi răspundeți și mie la aceste neclarități. Spuneți că permisul v-a fi eliberat în bază fișei completate cu capturile pe anul precedent, păi eu vreau permis pe Dunăre și brațele adiacente de exemplu și ce fișe să completez dacă permisul vreau să-l obțin pentru prima dată. Pe Dunăre nu am mai avut pemis niciodată. Nu am ce să completez, poate să păstrez fișa pentru permisul din 2021 să o completez cu capturile din 2020, corect?
  Cu acest permis se poate pescui și pe Argeș? Dacă nu, de unde îl pot obține, tot de pe o platforma online?
  Vreau un raspuns concret dacă se poate.
  Cu stimă și respect!
  Vă mulțumesc!

  • Fisa de captura se elibereaza odata cu permisul online. Ea trebuie completata pe anul in curs si se va depune la eliberarea noului permis in anul urmator. Daca in 2019 nu ati avut permis ANPA online, la procurarea acestuia pentru 2020 nu aveti ce fisa sa depuneti. Veti depune in 2021, corect.
   Pentru Arges verificati pe site-ul ANPA ce asociatie are concesionat raul. Daca este concesionat, pernisul de pescuit pentru Arges il veti obtine de la acea asociatie de pescari.

   • Mulțumesc frumos pentru răspuns.
    Sărbători fericite și un an nou 2020 așa cum vi-l doriți!!! 👍

 27. Cind si cum putem obtine permisul de pescuit pe 2020 pentru dunare.Va multumesc.

  • In mod normal, fiind o aplicatie online, permisele ar trebui sa fie disponibile incepand cu prima zi a anului 2020.
   Pregatiti o poza dupa fisa de capturi. Permisul pe 2020 este conditionat de predarea acesteia. Cum se va face, om vedea.

   • Bună seara,
    păi și cei care doresc să își facă permis pentru prima dată de unde să scoată fișa de capturi?

    Mulțumesc, seară faină.

    • La eliberarea permisului online, acesta va fi insotit de fisa de capturi

 28. Cu tot respectul, va rog să îmi spuneți cînd pot accesa platforma online pentru eliberarea permisului de pescuit in 2020. Vă mulțumesc.

  • Urmaresti siteul oficial ANPA , acolo se va afisa data inceperii eliberarii ONLINEa permiselor .

 29. Știe cineva începând cu ce dată se vor elibera permisele de pescuit pentru anul 2020?

 30. Pe Argeș este valabil permisul emis pentru Dunăre ? De nu cum pot pescui pe Argeș

 31. De ce trebuie sa fiu membru al asociatiei AVPS sa primesc permis ANPA? De ce stoc epuizat? Cei de la asociatie de unde fac rost de ele? Va multumesc.

  • ANPA emite 3 tipuri de permise de pescuit. Referitor la permisul de pescuit recreativ valabil pe habitatele piscicole naturale contractate de asociatiile de pescari recreativi, acesta se elibereaza prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi.

   • Pentru cine cunoaște legea, ANPA emite un singur perrmis. Legea nu poate fi modificata prin ordin de ministru de orice idiot care ajunge într-o funcție publică. Citiți articolul 23 din OUG 23 /2008 și vă veți convinge.

Comments are closed.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII