Dobrogea de Nord inseamna cel mai tanar pamant, Delta Dunarii si deopotriva cei mai batrani munti, cei ai Macinului. La granitele lor se afla dealuri si vai unde veti descoperi peisaje fermecatoare uitate de timp, cu specii de plante unice in Europa, cu firicele de apa ce-si croiesc drumul catre Dunare sapand adanc in piatra, paduri intinse si dese ce par neatinse de civilizatie. Frumoasa si tainica Dobroge de Nord inseamna mii de ani de istorie zbuciumata ascunsi inca in ruinele cetatilor nedezgropate, podgorii nesfarsite, inseamna asezaminte monahale unde te poti ruga si reculege, inseamna oameni, traditii si obiceiuri stravechi. Toate acestea reprezinta un loc unic care te asteapta sa-l descoperi si sa-l respecti. 

 

Pentru calatorii ce doresc sa descopere aceasta minunata zona a tarii noastre am creat acest ghid, locul unde incercam sa strangem laolalta tot ce-i mai frumos in Dobrogea de Nord.

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord adauga fotografii din locurile unde ai fost si astfel vor aparea pe GHIDUL Online al Deltei Dunarii.

 

 

S-ar putea sa va placa

Ultimele articole

Canal lacul 3 Iezere lacul La Amiaza

Canal ce face legatura intre Lacul 3 Iezere si Lacul La Amiaza din Delta Dunarii.

Canal Lacul Babina – Lacul Matita

Canalul de legatura intre Lacul Babina si Lacul Matita din Delta Dunarii

Canalul Trofilca

Canalul Trofilca din Delta Dunarii

Insula K

Insula K, Sulina, Delta Dunarii. Insula se afla la nord de gura de varsare a Bratului Sulina, ca urmare a unui proces de acumulare a aluviunilor aduse in principal de catre Brațul Chilia.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII