miercuri, 9 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiHarti Delta DunariiHarta - delimitarea rezervatiei Biosfera Delta Dunarii

Harta – delimitarea rezervatiei Biosfera Delta Dunarii

Pozitia geografica a Rezervatiei Bioesfera Delta Dunarii este definita de urmatoarele coordonate geografice: 28°10’50” (Cotul Pisicii) si 29°42’45” (Sulina) longitudine estica; 45°27′ (bratul Chilia, km 43) si 44°20’40” (Capul Midia) latitudine nordica.

Deschide harta marita

Descrierea limitelor Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii

Limita nordica. Limita de nord incepe de la Cotul Pisicii urmarind pana la granita cu Republica Moldova malul stang al Dunarii la cota maxima de inundatie, de unde se continua initial pe granita cu Republica Moldova si apoi cu Ucraina.

Limita estica. Limita de est incepe de la varsarea bratului Chilia in Marea Neagra pe granita cu Ucraina si cuprinde apele maritime interioare si marea teritoriala, pana la izobata de 20 m inclusiv, pana la Capul Midia, punctul extrem sudic al rezervatiei.

Limita vestica (continentala). Limita incepe din amonte de localitatea Grindu din borna B1 situata pe taluzul exterior al digului de aparare Grindu – Isaccea si urmareste limita zonei palustre stabilita la piciorul exterior al digului de contur al incintei indiguite Grindu-Isaccea corespunzatoare malului drept al fluviului Dunarea de la Cotul Pisicii pana in amonte de orasul Isaccea la borna B13, trecand prin bornele cadastrale B2-B13. Din avalul localitatii Isaccea, din borna B15 pana la Tulcea, limita continentala a rezervatiei este stabilita la baza Podisului Dobrogean si este constituita din linia de contact a acestuia cu zonele inundabile la nivelele maxime, trecand prin bornele cadastrale B16-B24.

In zona municipiului Tulcea, de la borna B25 situata amonte de portul mineralier pana in aval de platforma unitatilor de industrie alimentara, la borna B27, limita continentala a rezervatiei o reprezinta malul drept al fluviului Dunarea, trecand prin borna cadastrala B26. Din aval de platforma de industrie alimentara a municipiului Tulcea, din borna B27, limita rezervatiei ocoleste orasul, urmarind baza Podisului Dobrogean (incluzand incinta Tulcea-Nufaru), trecand prin borna B28 pana in la borna B29 situata amonte de localitatea Nufaru, unde limita rezervatiei o reprezinta malul bratului Sf. Gheorghe pana in aval de localitatea Nufaru, la borna B30.

In continuare, limita rezervatiei este reprezentata de baza Podisului Dobrogean incluzand incinta Nufaru-Victoria si trecand prin borna B31 aflata in imediata vecinatate a localitatii Victoria, iar in zona localitatii Baltenii de Sus limita este reprezentata de malul drept al bratului Sf. Gheorghe, ocolind localitatea prin borna B32. Limita continua prin borna B33 pe la baza Podisului Dobrogean incluzand incinta Bestepe-Mahmudia pana la borna 34 situata amonte de localitatea Mahmudia, de unde limita este reprezentata de malul drept al bratului Sf. Gheorghe. Din avalul localitatii Mahmudia limita rezervatiei este reprezentata de baza podisului Dobrogean, trecand prin borna B35 si incluzand amenajarea agricola Mahmudia-Murighiol cu drumul de acces la fermele zootehnice Ghiolul Pietrei, unde se afla borna B36. Din acest punct limita rezervatia este constituita de un drum de exploatare pe directia nord-sud trecand prin punctul numit „Movila Duna”, pana la drumul judetean Tulcea-Murighiol, incluzand lacul Saratura pentru a ajunge la limita nord-vestica a localitatii Murighiol, la borna B37 dupa care limita rezervatiei o reprezinta limita nordica a intravilanului satului Murighiol pana la borna B38 si in continuare baza Podisului Dobrogean, pana in localitatea Dunavatu de Sus pe care o ocoleste trecand prin borna B39. Limita rezervatia urmareste in continuare limita dintre zona umeda si horst indreptandu-se spre sud si ocolind localitatea Dunavatul de Jos prin bornele B40 si B41.

De aici limita se indreapta spre est, fiind reprezentata de baza Podisului Dobrogean si trecand prin bornele B42, B43, B44, pana la intersectia acesteia cu Canalul Fundea (B45). Din punctul de intersectie al limitei rezervatiei cu canalul Fundea, aceasta este reprezentata de baza podisului Dobrogean, RBDD incluzand amenajarea piscicola Sarinasuf, trecand prin bornele B46-B49 si amenajarea piscicola Iazurile, trecand prin bornele B50-B59 pana la nord de localitatea Sarichioi. Din acest punct, limita rezervatiei este reprezentata de malul de vest al lacului Razim trecand prin bornele B64-B67 pana la punctul numit „La Monument” (B68) dupa care pe directia nord-vest urmareste limita estica a lacului Babadag si prin vestul localitatii Zebil pana la intersectia cu drumul judetean Tulcea-Zebil pe care il traverseaza, si include amenajarea piscicola Tauc, trecand prin bornele B71-B74 si amenajarea piscicola Topraichioi, trecand prin bornele B76-B78, dupa care urmareste limita vestica a Lacului Babadag la baza podisului Dobrogean, pana la nord de localitatea Enisala pe care o ocoleste prin partea de nord, trecand prin bornele B79-B93. Din acest punct, limita rezervatiei este reprezentata de intersectia podisului Dobrogean cu malul de vest al lacului Razim pana la Capul Dolosman, incluzand amenajarea piscicola 6 Martie trecand prin bornele B91-B93 si zona cu protectie integrala Capul Dolosman. De la Capul Dolosman limita rezervatiei se deplaseaza spre sud-vest, la baza Podisului Dobrogean incluzand amenajarea piscicola Lunca trecand prin bornele B94-B97.

Din sudul localitatii Lunca (B98) limita rezervatiei este reprezentata spre vest, sud si sud-est de malul dinspre podis a lacurilor Ceamurlia, Golovita si Zmeica trecand prin bornele B100-B106 incluzand zonele depresionare cu vegetatie palustra, pana in punctul numit „La Stanca” (B107) de unde limita rezervatiei traverseaza baza grindului Lupilor, urmarind spre vest si apoi spre sud lacul Sinoie pana in punctul „Movilele Dese” (B111).

Din acest punct, limita rezervatiei este directionata spre vest si sud pe malul lacului Istria, traverseaza drumul judetean Istria-Istria Cetate in zona de legatura a lacului Istria cu lacul Nuntasi mergand apoi pe directia vest, sud si sud-est pe malul lacurilor Nuntasi si Tuzla pana la padurea din nordul localitatii Vadu pe care o ocoleste prin nord-est trecand prin bornele B112-B121. In continuare, limita Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii ocoleste localitatea Vadu prin est si apoi se orienteaza pe o directie constant sudica la baza podisului Dobrogean cu zonele umede, incluzand Balta Mare si Balta de Mijloc, pana la Capul Midia, punctul extrem sudic al rezervatiei, in care se gaseste borna B124.

Conform Hotararii nr. 230 din 4 martie 2003 privind delimitarea rezervatiilor biosferei, parcurilor nationale si parcurilor naturale si constituirea administratiilor acestora

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Celic Dere judetul Tulcea

Galerii fotografii Manastirea Celic Dere

0
Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire...

RECOMANDAM