sâmbătă, 22 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordAtractii Dobrogea de NordMuzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale marelui campion și oferă un spațiu dedicat preocupărilor sale pentru Delta Dunării. Acesta promovează cultura și tradițiile lipovenilor din Mila 23 și evidențiază biodiversitatea delicată a Deltei Dunării.

Muzeul este alcătuit din patru pavilioane distincte, fiecare având funcții bine definite: observator-muzeu, centru de inovare comunitară, zonă administrativă și rezidențe.

Un element central al ansamblului Muzeului Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară este turnul-observator al Muzeului. Având o înălțime de 18 metri și construit din materiale naturale, observatorul îndeplinește o dublă funcție: de spațiu memorial, care consemnează și reflectă momentele importante din viața și cariera lui Ivan Patzaichin, și de punct de observație pentru natura deltaică din împrejurimile Milei 23.

Cum se ajunge la muzeu

Accesul în satul Mila 23 se face doar pe cale navigabilă.

Condiții de vizitare a muzeului

Începând cu 24 mai 2024, Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară din Mila 23 este deschis de miercuri până duminică, între orele 11:00 și 18:00.

Intrarea în muzeu este gratuită, însă, deoarece activitatea muzeului este finanțată din surse proprii, donațiile dumneavoastră ne ajută să păstrăm patrimoniul lui Ivan.

Vizitarea muzeului se face exclusiv pe bază de programare orară, disponibilă online prin aplicația Delta lui Ivan. Aplicația poate fi descărcată din Apple Store și Play Store.

Galerie fotografii Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23

Galerie fotografii Tezaur

Galerie fotografii Turnul – Observator

Amplasarea pe harta a Muzeului Ivan Patzaichin din Mila 23

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM