1

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a finalizat refacerea vechilor panouri pentru semnalizarea zonelor strict-protejate, a realizat unele noi pentru atenționarea turiștilor de existența acestor zone cu acces interzis în ghioluri și canale.
Totodată au fost realizate marcajele ce delimitează porțiunile de plajă neamenajată cu destinație pentru public.
Cu acest prilej subliniem faptul că limitele de plajă neamenajată au fost stabilite printr-un studiu științific, „Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portița, Sf. Gheorghe și Sulina în vederea reglementării activităților turistice în raport cu protecția speciilor și habitatelor costiere”.

Aceste limite laterale nu reduc suprafața folosită pentru plajă dar atrag atenția că dincolo de aceste panouri  sunt zone de plajă sălbatică încă neafectate de activitățile turistice și care necesită o protejare atentă din partea turiștilor.
Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” (R.B.D.D.) este parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, atât ca arie specială de conservare (ROSCI0065 Delta Dunării şi ROSCI0066 Delta Dunării – zona marină) cât şi arie de protecţie specială avifaunistică (ROSPA0031 Delta Dunării şi Complexul Razim – Sinoie şi ROSPA0076 Marea Neagră), conform HG nr. 1284/2007. 
Reglementarea activității turistice în zonele de plajă neamenajată din Rezervația Biosferei Delta Dunării (R.B.D.D.) trebuie să fie în concordanță cu creşterea semnificativă a potenţialului sitului Natura 2000 ROSCI0065 Delta Dunării în zona de cordon litoral. De asemenea este importantă menţinerea pe termen lung a statutului favorabil de conservare al habitatelor naturale de coastă şi a speciilor de interes conservativ în conformitate cu legislaţia în vigoare şi asigurarea unui model naţional de gestionare durabilă a zonelor de coastă, într-un sit Natura 2000.
Accesul dincolo de aceste panouri de semnalizare a limitelor de plajă neamenajată nu este interzis, însă zona reprezintă sectorul de plajă sălbatică unde nu se desfășoară în mod uzual activități de plajă și îmbăiere.

Sursa comunicat presa ARBDD

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua
    Aș dori să pescuiesc o săptămână în deltă
    Mă puteți ajuta cu sfaturi ce îmi trebuie și de unde le pot procura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…