sâmbătă, 22 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariARBDD a inceput curatenia de primavara!

ARBDD a inceput curatenia de primavara!

Delta Dunarii se imbraca in culorile primaverii si fiind in pragul unui nou sezon turistic, ca in fiecare an, eforturile Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) se concentreaza pe conservarea valorilor peisagistice deosebite ale acestei zone, care constituie si principalele atractii turistice. Astfel, agentii ecologi au inceput curatenia de primavara, pregatind traseele turistice aprobate, reparand panourile de semnalizare.

O parte din actiuni se deruleaza cu sprijinul si implicarea populatiei locale si a operatorilor economici, precum cea din data de 15.04.2010, in care s-a organizat o actiune de igienizare in districtul Uzlina din RBDD, pe traseul turistic nr. 13- canal si lac Uzlina. La actiune au participat 10 persoane (4 agenti ecologi, 2 persoane de la pensiunea Tamarin, 2 reprezentanti ai SC Dunarea Salbatica SA Bucuresti, 2 localnici din Uzlina) care, folosind 5 ambarcatiuni, au adunat 55 saci menajeri de 240 l cu PET-uri, cutii bere, pungi plastic, sticle, etc. Aceste deseuri au fost preluate de catre Primaria Murighiol si transportate la rampa de gunoi a municipiului Tulcea.

In perioada urmatoare ARBDD va continua cu actiuni similare si in alte zone din perimetrul RBDD, iar pentru obtinerea unor rezultate vizibile va fi necesara implicarea comunitatilor locale, sprijinul primariilor si al scolilor, participarea activa a operatorilor economici si a organizatiilor neguvernamentale, atat la derularea acestor actiuni cat si la procesul de sensibilizare a vizitatorilor si populatiei locale asupra necesitatii abordarii unui comportament responsabil fata de natura.

„Suntem siguri ca foarte multi vizitatori din tara si din strainatate si-au propus, anul acesta, sa ne viziteze sau sa ne reviziteze. Tuturor, le uram bun venit si le adresam rugamintea de a se bucura intelept de frumusetile acestui loc si de a-l lasa, la plecare, asa cum si-ar dori sa il regaseasca la o noua vizita.”

Comunicat de presa ARBDD – 20.04.2010

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM