joi, 11 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCamparea in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii 2010

Camparea in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii 2010

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) anunta vizitatorii ca in perimetrul Rezervatiei este interzisa instalarea corturilor, cu exceptia locurilor de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare. Masura este adoptata atat in scopul prevenirii accidentelor, imbolnavirilor si altor riscuri ce pot surveni in cazul camparii in zone lipsite de facilitati igienico-sanitare, cat si pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor si habitatelor naturale, generate de comportamentul turistilor ce campeaza in astfel de locuri.

Adresam vizitatorilor Rezervatiei rugamintea ca, pentru siguranta lor sanitara, sa foloseasca numai spatiile de cazare autorizate existente in localitatile din Delta Dunarii si din zonele invecinate, respectiv:

Locatii autorizate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii unde este posibila atat cazarea la casute, vile si bungalouri, cat si camparea:

 • Camping “Delfinul” Sf. Gheorghe
 • Camping „Campoeuroclub Partizani
 • Hostel pentru tineret Sulina

Mentionam ca in conformitate cu art. 12, pct. 11 din Legea nr. 82/1993 privind infiintarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu HG 341/2002, camparea in zone neautorizate sau in altfel de conditii decat cele autorizate de ARBDD se sanctioneaza cu amenda de la 130 RON la 400 RON pentru persoanele fizice si de la 170 RON la 500 RON pentru persoanele juridice.

Sursa: informare 04 august 2010 ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

6 COMENTARII

 1. Buna,
  Sunt din localitatea Partizani si vreau sa zic ca avem legatura la un canal fantastic pentru campare si pescuit foarte, foarte aproape de sat, insa nu sa gandit nimeni sa organizeze ceva acolo. Turisti cu corturile mai vad pe acolo insa ce ramane in urma lor se vede si mai bine. PACAT. E la 2 pasi de bratul Sulina si ar fi exceptional pentru organizari de concursuri si promovari ale activitatilor recreationale insa nu are cine sa isi dea interesul. Am fost norocos ca m-am nascut acolo.

 2. Sunt foarte dezamagit de ce se intampla cu Delta Dunarii si nu numai. Ma intreb cum este posibil sa platesti o intrare in biosfera si sa nu poti campa, sa nu poti face un gratar sa nu poti da la un peste cu toate ca ai platite toate taxele aferente.Cum se poate ingradi un drept al amului dandu-i dreptate infractorului.
  Braconierii sunt lasati liberi in biosfera protejati de garda de mediu. raspunsul la o intrebare de genul „domnilor de ce nu faceti nimic cu cei care braconeaza in special cu curent?” raspuns concret, sarcastic si la obiect….”Nu prezinta un pericol public”. iar cel ce campeaza , face un bors de peste si pescuieste de pe mal este un infractor si trebuie sanctionat.. Fratilor dac nu facem ceva ne meritam soarta!

 3. In ultimi 15 ani am petrecut cel putin cate 40-45 zile pe an in Delta la pescuit.Cunosc foarte bine cum a evoluat situatia in Delta in acesti 15 ani.Problema in Delta este BRACONAJUL,NU CAMPATUL , CUM INCEARCA UNII SA NE ABUREASCA.
  Campatul este o problema doar in situatia in care cei ce campeaza , la plecare,nu lasa locul de campare cum l-au gasit la sosire.Nu taxa de campare este problema,din punctul meu de vedere ea nu ajuta pentru ca eu nu am nevoie sa platesc pe cineva care sa faca curatenie dupa mine ( sunt o persoana care iubesc natura si incerc sa o protejez de fiecare data cand sunt in mijlocul ei)
  BRACONAJUL (ATAT LA PESCUIT CAT SI LA VANATOARE) ESTE PROBLEMA CARE IN FOARTE SCURT TIMP VA SECA DELTA. DIN BRACONAJ AU FACUT FOARTE MULTI AVERI, SI ATAT TIMP CAT SE VA CASTIGA FOARTE BINE DE PE URMA VANZARII DE PESTE ,VA FI FOARTE GREU SA FIE STARPIT ACEST FENOMEN. ACESTA ESTE PROBLEMA PRINCIPALA PE CARE CEI DIN POLITIA DELTEI,CEI DE LA BIOSFERA,SI ALTE INSTITUTII ABILITATE SE FAC CA NU O OBSERVA.

 4. In loc sa incercati sa faceti ceva penrtu turisti , pescari si vanatori voi interziceti camparea . De ce nu incercati sa introduceti o taxa de campare si in schimbul acestei taxe, sa va faceti si voi utili prin colectarea deseurilor si a resturilor menajere ? Mai mult, puteti sa dati amenzi celor care arunca deseuri si resturi menajere. NU IN ULTIMUL RAND AR TREBUI SA VA INTERESEZE BRACONAJUL DIN DELTA , POATE IN FELUL ACESTA O SA MAI EXISTE PESTE SI PESTE CATIVA ANI , CA NIMENI NU VINE IN DELTA DACA NU SE POATE BUCURA DE PESCUIT, NATURA SI DE A ADMIRA PASARILE SALBATICE.

 5. NU se va rezolva nimic cu interzicerea campatului in delta , deoarece, daca nu campez cu cortul voi merge la gazda si de dimineata pana seara tot pe malul apei voi fi. Daca stai de dimineata pana seara pe malul apei sa-mi spuna dl GUVERNATOR unde o sa-mi fac nevoile ? unde o sa iau pranzul ? unde o sa beau si eu o bere ? daca nu chiar in inima deltei .ASA CA MAI BINE INTERZICETI ACCESUL IN DELTA PENTRU PESCARI SI VANATORI SI O SA VA FIE FOATRE BINE , O SA PUTETI VOI BRACONA IN VOIE SI NU O SA VA MAI DERANJEZE NICI O FATA NECUNOSCUTA.
  P.S. SUNTETI INCAPABILI SA AVETI GRIJA DE DELTA NOASTRA A ROMANILOR

 6. Merg cu cortul in Delta de 30 de ani.Ma campez pe malul apei intr-o zona cu copaci pentru umbra si uscaturi, i-mi amenajez un wc cu groapa si scaun, agat un dus portabil intr-un copac,i-mi returnez toate peturile aplatisate si dozele de bere,amenajez o vatra pentru foc daca nu exista deja una iar cind plec iau cu mine si gunoaiele altora ca sa nu fiu acuzat cumva ca-mi apartin. Las in urma ingropate in groapa cu gunoi doar deseuri biodegradabile, coji de cartofi, de ceapa, de usturoi, solzi de peste legume deteriorate etc.Niciodata nu am avut probleme igienico-sanitare si de regula am lasat locul mai curat decit l-am gasit. Am anuntat telefonic ecologistul zonei cind am constatat acte de braconaj.De ce mi se interzice aceasta? Fiindca ARBDD este incapabila sa organizeze civilizat un turism cu cortul in Delta,sa-l controleze si sa-l supravegheze,incasind si niste bani din aceasta activitate.A ales solutia de minima rezistenta si care nu cere nici un efort de gindire sau organizare in clasica atitudine pe care o are de cind a fost infiintata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0