marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariExpozitia itineranta "O SANSA DUNARII ALBASTRE" prezentata in noul Birou al Dunarii...

Expozitia itineranta „O SANSA DUNARII ALBASTRE” prezentata in noul Birou al Dunarii din Ulm

Concursul cu tematica ecologica intitulat „O SANSA DUNARII ALBASTRE” organizat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in parteneriat cu Liceul de Arta „George Georgescu” Tulcea, a fost lansat in Romania in anul 2000, mai intai la nivel national, apoi cu incepere din anul 2010 a fost extins la nivel international si expozitia a devenit itineranta. Ca o rezultanta, in cursul anului 2010, o selectie a celor mai reusite lucrari a calatorit in Bulgaria, in Ungaria si Slovacia.

Cea de-a XII-a editie (din anul 2011) a competitiei „O SANSA DUNARII ALBASTRE” s-a bucurat de participarea a 242 lucrari inscrise de prestigioase licee de arta din tara si strainatate. Dintre acestea, cele mai reusite 100 de lucrari au continuat traditia itineranta si au fost expuse la Centrul de vizita din Viena (Nationalparkhaus wien LobAU) al Parcului National Donau Auen, Austria, periplul european continuind apoi in Germania, la Pavilionul Dunarii (Donaupavillon) din Ingolstadt.

In intervalul 18 Aprilie – 25 Mai 2012, expozitia “O SANSA DUNARII ALBASTRE” va putea fi vizitata si admirata de public in incinta noului Birou al Dunarii (Donaubüro Ulm/Neu-Ulm) deschis anul acesta. Deschiderea oficiala a expozitiei poate fi vizionata accesand urmatorul link http://www.youtube.com/watch?v=cMmjOHnDhAE.

Reamintim celor interesati sa participe la editia din acest an a competitiei „O SANSA DUNARII ALBASTRE” ca :

– lucrarile sunt asteptate pana la 30 Aprilie 2012 (data sosirii la destinatie) pe adresa: Liceul de arta „George Georgescu” Tulcea/Romania, str. Gavrilov Corneliu nr. 166, cod 820080.

– lucrarile vor fi insotite de o lista ce cuprinde numele si prenumele participantilor, liceul, clasa, profesor indrumator si persoana de contact.

Concursul cu tematica ecologica intitulat “O SANSA DUNARII ALBASTRE” a fost unul din evenimentele realizate in cadrul proiectul DANUBEPARKS – Reteaua Ariilor Protejate Dunarene, implementat de ARBDD impreuna cu alte 12 organizatii partenere din 8 tari europene in perioada 1.03.2009 – 29.02.2012. Partenerul lider al proiectului a fost Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din Romania iar ceilalti parteneri de proiect fiind din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Serbia, Germania.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org si pe site-ul expozitiei: www.thebluedanube.ro

Guvernator, Viorica BISCA

Comunicat de presa ARBDD Tulcea, 25 Aprilie 2012

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0