miercuri, 19 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariIncendiile de vegetatie din Delta Dunarii in atentia ARBDD

Incendiile de vegetatie din Delta Dunarii in atentia ARBDD

Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” (ARBDD) atrage atentia asupra pericolelor implicate de incendiile necontrolate semnalate pe teritoriul Rezervatiei.

Amenintarea a aparut chiar de la inceputul lunii noiembrie. Astfel, in data de 5 noiembrie in zona strict protejata Istria-Sinoie, situata in complexul lacustru Razim-Sinoie, pe grindul Saele, a avut loc un incendiu ce a afectat o suprafata de aproximativ 24 ha vegetatie ierboasa ai 2 ha palcuri razlete de stuf. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate 2 maaini ce apartin Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Navodari, o maaina a Consiliului Local al comunei Corbu ai 23 de persoane dintre care 2 agenti ecologi din districtul ecologic Mihai Viteazu.

Un alt incendiu a fost semnalat in data de 10 noiembrie in  zona tampon a grindului Chituc din complexul lacustru Razim-Sinoie, suprafata afectata fiind de 15 ha de vegetatie ierboasa uscata. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate ai de aceasta data 2 maaini ale ISU Navodari, o maaina a Consiliului Local al comunei Corbu precum ai 17 persoane, din care 2 agenti ecologi.

In urma incendiilor au fost afectate pajiatile de grinduri maritime joase cu vegetatie arenicola ai halofila, precum ai palcuri razlete de stuf. Din pacate nu se cunosc cauzele declansarii celor doua incendii iar, pentru depistarea autorilor, ARBDD a facut o sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta.

ARBDD informeaza, pe aceasta cale, persoanele fizice ai juridice ca sunt obligate sa respecte in orice imprejurare masurile de prevenire a incendiilor ai sa nu puna in pericol, prin deciziile ai faptele lor, viata ai mediul. Textul integral al masurilor de prevenire a incendiilor este disponibil pe site-ul oficial al ARBDD .

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM