miercuri, 9 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariLocuri de campare in Delta Dunarii pentru 2011

Locuri de campare in Delta Dunarii pentru 2011

In 2011, turistii vor putea campa in Delta Dunarii in urmatoarele zone:

  1. Dunarea maritima, mal drept intre Mm 54-57 si Mm 50-52;
  2. Dunare, bratul Tulcea, mal drept intre Mm 34- 35 si Mm 41-42;
  3. Malul garlei Somova, langa cherhanaua Somova;
  4. Canal Mila 36, ambele maluri, pana la intersectia cu canalul Sireasa, respectiv Sontea;
  5. Canalul Sireasa- pe malul incintei agricole;
  6. Canalul Crisan, mal stang, intre bratul Sulina si canalul Iacub;
  7. Malul opus al Dunarii Vechi, in dreptul localitatii Mila 23, intre canal Eracle si canal Olguta;
  8. Bratul Sf. Gheorghe – mal drept intre km 49-102 si mal stang intre km 44- 47;
  9. Canal Litcov – mal stang intre km 0-9;
  10. Bratul Sf. Gheorghe- km 6 gura canalului Tataru, km 2-3 mal stang;
  11. Canalul Dunavat- intre intersectia cu bratul Sf. Gheorghe si canal Lipoveni;
  12. Plaja Portita si Canalul Sontea- intre canalul Papadia si canalul Razboinita.

Zonele de campare au fost stabilite de catre Consiliul Stiintific al ARBDD. Camparea in alte zone decat cele autorizate ar putea duce la amenzi.

 

Later edit: In baza unei adrese primite in martie 2011 din partea ARBDD va informam ca in 2011 se poate campa in:

  1. Camping  “Gura Portitei” – Jurilovca
  2. Camping “Delfinul” – Sfantu Gheorghe
  3. Camping “Campoeuroclub” – Partizani
  4. Hostelul pentru tineret Sulina
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

15 COMENTARII

  1. Nu poti campa ca sa nu mai vezi mizerile care le fac ei … eram peste tot si nu isi mai puteau face ei de cap ca acu oricine are un telefon mobil cu o camera de filmat…
    electricienii se simt acum in largul lor… Bine ca au redeschis vanatoarea idiotii…si vin toti grasii aia „de sus” cu salupe de 300-400 de cai de fac pista de formula 1 .. o maneleala completa.,…

  2. as vrea sa merg la sfarsitul lunii sept.2011 la dunavatul de jos,va rog sa-mi spuneti am voie sa campez acolo 3,4,5 zile,adica,voi pescui,vom gati,vom sta perioada aceasta intr-un loc pe malul canalului care face legatura dintre DUNARE si loc. DUNAVATUL DE JOS. bineinteles ca DUPA CE voi achita toate taxele la ARBDD TULCEA(taxa turistica,taxa masina,taxa barca)

  3. ANUNŢ IMPORTANT – 29 august 2011

    Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă vizitatorii că în perimetrul Rezervaţiei este interzisă camparea, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare.

    Menţionăm că în conformitate cu prevederilor Art. 12, pct.9 din Legea nr. 136 din 5 iulie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” constituie contravenţie camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, precum şi nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare şi se sancţionează cu amendă de la 70 lei la 200 lei pentru persoane fizice şi de la 100 lei la 250 lei pentru persoane juridice.

    sursa http://www.ddbra.ro/

  4. Eu nu imi fac probleme…eu am un loc unde pot sa dau linistit fara taxe para nimik:))) La indrumarea unu alt pescar …sa-i dra Dumnezeu sanatate… bine..nu fac braconaj dar pot sa dau linistit la peste… Pana se prind autoritatile….mai dureaza:))))

  5. se poate ajunge si cu masina pe malul canalelor Lipovenilor si Dunavat , drumul e cam prost , drum de pmant , iar daca te prinde ploaia acolo ai ramas
    dupa ce intri in sat vei face stanga , apoi imediat dreapta si vei merge pe laga sat si canalul satului p0ana la locatia dorita , iti recomand canalul Dunavat e frumos

  6. si in cele din urma, daca nu instalez cort, dar stau in masina, se considera campare? Nu am fost niciodata in Delta si as vrea sa merg sapt viitoare la Dunavatu de Jos. stiti cumva daca se poate ajunge cu masina pana langa apa? sau trebuie sa las masina in sat iar apoi sa fiu nevoit sa merg cu pe jos pana la locurile de pescuit?

  7. Eu tot nu sunt lamurit cu locurile de campare….
    Sa inteleg ca lista aia de mai sus cu 12 zone unde se poate campa, nu mai e valabila?
    Pentru o barca de 2,4m si motor de 1CP se plateste taxa? E socotita ca ambarcatiune sau nava?

  8. ce nu intelegeti?asa cum sa pus mana pe lacuri,si alte zone,asa se face si acum,pasamite ca din cauza noastra a pescarilor amatori delta se degradeaza,obligandu-ne sa stam in tarcurile LOR,pe bani,GATA delta este salvata.am inteles anii trecuti sa platim taxa de camp,de mediu,ok dar imi asezam cortul intr-un loc unde ma simteam bine,dar sa fi obligat sa pescuiesti,unde vor ei,sa camp tot unde vor ei,e chiar ciudat.de ce incercati sa ne goniti din delta?aveti un motiv anume?

  9. Ani de zile am campat „la combina”, adica pe bratul Sf. Gheorghe, peste garla de cimitirul de nave. Era spatiu foarte mare, aveam linistea pe care o cautam. De acum trebuie sa platesc o taxa ca sa ajung in zona si sa ma duc intr-un tarc. M-am uitat sa vad ce inseamna campingul (de 3 stele) de la Partizani. Este de fapt o curte unde sunt inghesiute cateva casute. Daca vreau sa instalez rulota… ma intreb unde este acel spatiu de 6x5m (cam mic, dupa parerea mea). Se tot spune ca acest lucru se face din grija fata de natura. Dar, de cate ori am fost in delta, nu am vazut o masina de … gunoi. Oare ce se intampla cu gunoaiele care rezulta din activitatea umana? Oare cine este patronul campingului, si cum a obtinut cele 3 stele? Stiam ca parcela de campare pentru o rulota este de minim… 80mp. Nu 30. Apele uzate unde ajung, oare?
    Sincer, aceasta reglementare seamana cu manatul vitelor in tarc. S-a dus dracului turismul.

  10. Daca cititi mai bine camparea e interzisa in delta dunarii.. ptr aceasta fiind alocate 3 locatii
    Camparea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – 4 august 2010

    Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă vizitatorii că în perimetrul Rezervaţiei este interzisă instalarea corturilor, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare. Măsura este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor şi altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare, cât şi pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul turiştilor ce campează în astfel de locuri.

    Adresăm vizitatorilor Rezervaţiei rugămintea ca, pentru siguranţa lor sanitară, să folosească numai spaţiile de cazare autorizate existente în localităţile din Delta Dunării şi din zonele învecinate, respectiv:
    Locaţii autorizate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării unde este posibilă atât cazarea la căsuţe, vile şi bungalouri, cât şi camparea:

    * Camping “DELFINUL” (3***) Sf. Gheorghe (căsuţe, vile), Tel: 0240. 546896,
    Fax: 0240.546896, E-mail: info @deltasfantugheorghe.ro deltasfantugheorghe.ro
    * Camping „CAMPOEUROCLUB PARTIZANI” (3***)– com. Partizani, tel +40/722307085, 0723.393960, campoeuroclub.ro E-mail: contact @campoeuroclub.ro
    * Hostel pentru tineret Sulina – Str. a – II -a, nr 1, Loc. Sulina, Judetul Tulcea Telefon: 0040-744-751.975, holiday-danube-delta.ro

    Locaţii autorizate care oferă cazare doar la vile, căsuţe, cabane:

    * Sat de vacanţă LA EDEN (3***) – Gura Portiţei – (căsuţe, vile), 0240/561429; 0723/527510; 0740/084084; Fax: 0740/084084, guraportitei.ro , e-mail: rezervari @guraportitei.ro
    * Complexul Turistic Tatanir – Locaţia: Chilia, Telefon: 0788.383.779

    Menţionăm că în conformitate cu art. 12, pct. 11 din Legea nr. 82/1993 privind înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu HG 341/2002, camparea în zone neautorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă de la 130 RON la 400 RON pentru persoanele fizice şi de la 170 RON la 500 RON pentru persoanele juridice.

  11. Ne limitati si aici…..dar de curentat pestii pot sa o fac oriunde nu,de asa ceva nu se specifica nimik ,nu se dau amenzi nu se fac dosare penale.In catva ani o sa se distruga tot ,sa vedem atunci ce o sa mai interziceti NESIMTIRE ca-n toata tara asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Celic Dere judetul Tulcea

Galerii fotografii Manastirea Celic Dere

0
Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire...

RECOMANDAM