sâmbătă, 2 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariModificari legislative privind pescuitul si acvacultura

Modificari legislative privind pescuitul si acvacultura

A fost publicata Legea nr.317 din 13 octombrie 2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

Citam cateva aspecte ce ni s-au parut noua interesante din Lege:

„Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura preda, pe baza de protocol, catre Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” contractele de concesiune care au ca obiect valorificarea resurselor acvatice vii din Rezervatia Biosferei „Delta Dunarii”.”

„Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” se subroga Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura in ceea ce priveste drepturile si obligatiile care rezulta din contractele de concesiune care au ca obiect valorificarea resurselor acvatice vii din Rezervatia Biosferei „Delta Dunarii”.”

Pentru pescari, legea nou adoptata mai spune ca ” in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a ordonantei de urgenta 23/2008, prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale se vor stabili conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit sportiv, la propunerea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, dupa consultarea cu forurile de reprezentare ale asociatiilor de pescari sportivi legal constituite, la nivel national.”

Interesant este si articolul 82 lit. d din lege care modifica articolul 64 lit.d din OUG 23 din 5 martie 2008 ( Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 150 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani: ….. (d) detinerea/transportul/ comercializarea sturionilor, produselor si subproduselor de sturioni, cu exceptia celor proveniţi din acvacultura ” ) articol ce spune mai nou: ” Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 6.000 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani: …. (d) detinerea, transportul, comercializarea sturionilor, produselor si subproduselor de sturioni fara documente sau marcaje justificative legale „. Ups!!! Vedeti vreo diferenta?

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

  1. pentru pescari .. ca de fiecare data vor fi iarasi mari semne de intrebare: cine da permisul, cat costa, etc….
    pentru sturioni va fi ca inainte de 2006 … scapa cine poate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0