vineri, 12 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitOrdin privind prohibitia 2011

Ordin privind prohibitia 2011

Este vorba de ordinul comun al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului si Padurilor, privind prohibitia pescuitului in anul 2011. Ordinul nr. 29/991 publicat in Monitorul Oficial nr 166/ 08.03.2011.

Cateva extrase din ordin:

 • in apele de ses perioada de prohibitie este de 60 de zile intre 04.04.2011 – 02.06.2011 inclusiv
 • in apele de frontiera perioada de prohibitie este de 45 de zile intre 04.04.2011 – 18.05.2011 inclusiv
 • in complexul Razim Sinoie perioada de prohibitie este de 90 de zile intre 01.04.2011 – 30.06.2011 inclusiv
 • pe raul Prut si lacul de acumulare Stanca Costesti perioada de prohibitie este de 90 de zile intre 01.04.2011 – 30.06.2011 inclusiv
 • la stiuca prohibitia este pana pe 26.03.2011 inclusiv. In perioada 04.04.2011 – 02.06.2011 pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale.  In anul 2012 stiuca este prohibita in perioada 15.02.2012 – 26.03.2012 (40 zile)

Pentru a consulta integral ordinul accesati sectiunea legislatie

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

8 COMENTARII

 1. Pentru cei care dau la curent au vreo perioadă de prohibiţie? Pentru un pescar sportiv el nu are dec]t obligaţi, pe noi cine ne păzeşte de braconieri, că suntem naţia dracului un ne dorim decît să ne distrugem tot ce avem mîine nu ne mai trebuie. Suntem un popor de laşi şi curve, ne merităm soarta.

 2. Ziua buna tuturor. De ce nu recunoastem ca si noi permitem diminuarea placerii pescuitului. Anul trecut am fost de 2 ori in Delta ( prima cand erau inundatii si a doua in noiembrie).In prima parte am prims stiuca si biban, iar a doua oara doar biban. Nu am vazut culoarea stiucii. Ne-am lasat pe Dunare si am luat cateva bucati de avat.Trist si dezamagitor. Mi-a fost scarba sa vad bogatasi cazati la Cormoran si vilele de langa, care intrau din Dunare pe Uzlina sau Isacov si isi testau forta motoarelor. Nu mai zic de pescarii care au plese pe toate buzele de stuf si curata tot. Nu exista nimeni sa interzica accesul in Delta cu barci de o anumita capacitate si motoare de putere mai mica ( pana in 30cp).Am intrat pe canale , in ochiuri unde credeam ca este liber, dar la fel plase peste tot. Pe canalele de acces din Dunare ar trebui instituit un post de control ca la vama …macar verifica cu ce intri in Delta si cu ce scop. Acum incercam sa ne gasim timp pentru inca o tura. Cat despre perioada de prohibitie.. daca s-ar respecta parca ai merge mai increzator, dar cum nu a fost nimeni sanctionat de branconaj, nu ne mai mira nimic. Doar ati vazut cazul judecatoarei alcolice.

 3. Noi,pescarii sportivi simpli suntem batjocuriti an de an de statul roman.Acest ordin -ca si celelalte de pana acum- nu fac altceva decat sa creeze o falsa imagine,o iluzie,ca vezi Doamne aveam legi,avem prohibitie.Textul Ordinului e ambiguu,fiecare o sa-l interpreteze cum vrea si cum ii dicteaza interesele financiare.Adica noi pescarii sportivi cu doua lansete amarate ,,stam pe tusha,intre 04.04.2011 – 02.06.2011,iar braconierii si pescarii cu plasele au voie la jaful piscicol.Pe deasupra avem mii de ,,asociatii,, care mai de care mai meschine si tampite.Nici nu mai stii la cine sa platesti cotizatia si pe ce balta mai ai voie sa pescuiesti sau nu.E haos total.Suntem condusi de niste tampiti,din apele noastre dispar pestii,repopulari nu se fac,nu se respecta dimensiunile legale.E mare pacat ce se petrece.Avem o tara atat de frumoasa,dar din pacate,e populata cu animale pe doua picioare.

 4. asa tara asa legi noi avem voie sa pescuim 6 luni pe an-pe dunare ucraina nu are nici un fel de lege ei pescuiesc tot anul cum vor si cu ce scule vor nu este nik interzis la ei cn ar trebui sa intervina aici?

 5. cand o sa ne revenim vreodata?
  voi ce parere aveti?
  eu cred ca ne revenim peste vreo 50 de ani ,nu-i asa ?
  care om mai trai la vremea aia ………vai de capul nostru ,mai vrem sa intram si in uniunea asta europeana !
  voi ce parere aveti …..meritam sau nu?
  ramane sa ma i comentati si voi cate ceva !

 6. Si in perioada 27/03/2011 – 03/04/2011 se permite genocidul industrial la stiuca 🙁
  Altfel nu-mi explic de ce s-a lasat aceasta mica bresa 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM