joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPermisul de pescuit ANPA 2015

Permisul de pescuit ANPA 2015

Din informatiile primite recent de la ANPA, pentru a intra in posesia permisului de pescuit ANPA 2015 se aplica (momentan) aceeasi procedura ca si in anul 2014. Taxele nu se modifica, ramanand la valorile din anii precedenti si anume: permisele cu valoare integrala 30 lei si permisele cu tarif redus 10 lei.

permis-anpa-2015Ca procedura, dupa ce se plateste contravaloarea taxei la Trezorerie va prezentati la Sediul ANPA  de care apartineti pentru depunerea actelor in vederea eliberarii permisului avand asupra dumneavoastra originalul si o  copie dupa chitanta achitarii + timbru fiscal sau chitanta reprezentand contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru 2 lei (de la Posta Romana) + Cartea de identitate + copie va prezentati. Pe factura de la Trezorerie vi se va aplica stampila ANPA si matca de la timbru fiscal, aceste elemente fiind de fapt „viza”. Pentru pensionari, viza se va aplica pe talonul de pensie eliberat in 2015.

Contul pentru plata permise la Trezorerie este: 20A1603

Pentru Bucuresti adresa este Str. Transilvaniei, nr.2, sectorul 1, etaj 4 camera 407. Pentru cei care fac parte dintr-o asociatie de pescari sportivi, asociatiile se vor ocupa de obtinerea permiselor.

Dar, pentru ca intotdeauna exista si un „dar” la mijloc, daca studiem mai atent site-ul ANPA vom observa o propunere de act normativ  (septembrie 2014) privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv, proiect de ordin in care la articolul 5 spune cam asa: 

„Art.5.(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal şi netransmisibil.
(3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se eliberează anual.”

In traducere libera, din 2015, candva, s-ar putea sa ne schimbam iarasi permisele de pescuit.


*Datorita permanentelor modificari de ordin legislativ sunt posibile schimbarii ale conditiilor de procurare / vizare a permiselor de pescuit (acte necesare, taxe ,etc) de aceea va recomandam sa va informati suplimentar inaintea demararii procedurii de achizitionare/vizare a permisului sportiv/recreativ sunand la telefoanele ANPA sediu central: 0374.466.140 , 0374.466.139.

**Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate.


Ca de obicei, atunci cand apar informatii noi sau modificari de ordin legislativ vom actualiza aceasta pagina.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

23 COMENTARII

 1. Buna ziua,

  Sunt din Cluj si am permisul de AJVPS vizat pe 2015. Maine ma duc la Capidava, si as dori sa pescuiesc pe Dunare. Cardul de ANPA nu mi-a sosit la Cluj (desi am de anul trecut il astept). Ar trebui sa achit ceva taxa suplimentara pentru a putea pescui la Capidava sau e suficient permisul de AJVPS? Si daca trebuie platita o taxa, imi puteti spune va rog cum ar trebui sa procedez?

  Va multumesc.

 2. Daca va platiti chitanta de 30 de lei ,timbru fiscal de 2 lei ,copie ci si cardul de pescuit ,mergeti la pescuit total ca se avizeaza la ei pentru cei care au permisele facute in oradea.

 3. Am auzit ca in oradea s-ar aviza permisele ANPA la magazinul pescuit total, ceea ce imi e greu sa cred, am auzit de la un amic pescar. Totusi cine sta in decebal , rugerius daca cumva are drum pe acolo il rog sa posteze pe acest site sa stim si restu. Multumesc o zi cat mai buna si cu multe capturi

 4. Singura problema e ca sediul ANPA din Oradea nu mai exista. Am fost sa imi depun chitanta pe 2015 si cand colo surpriza, nu mai au om in oradea si te trimite la cluj satu mare sau arad

 5. Eu sant din Oradea,am achitat taxa de 30 ron la finante,am cumparat timbru fiscal ,poza,copie xerox…….dar nu stie nimeni in orasul meu cine se okupa de permisele A.N.P.A.
  Intrebarea mea este ,daca pot sa pescuiesc linistit doar cu dovada platii la finante?????

 6. eu am platit taxa in 2013 prin iulie si am depus actele de permis la anpa ploiesti si de atunci am fost de cel putin 15 ori si nu am gasit acolo pe nimeni pentru a ridica permisul , in 2014 am platit iar taxa si am pastrat chitanta in portofel si anul asta voi face la fel, nu am timp sa ma mut in fata anpa ploiesti sa astept permisul, nu am avut parte de nici un control asa ca sper sa fie ok

 7. Sunt pensionar, din Oradea, sunt informat ca momentan nu exista inspector ANPA pe Bihor, deci cum procedez in acest caz pentru obtinerea talonului ANPA pentru pescuitul sportiv-recreativ, specific ca de vreo doi ani nu am primit talon(chipurile nu s-au tiparit), ci am pescuit in baza talonului de pensie(copie xerox), vizat de functionarul ANPA prin stampila, data si semnatura.
  Mersi anticipat pentru lamuriri

 8. Intrebare: Eu nu mi-am scos inca permis, dar as vrea s-o fac. Am inteles ca platesc taxa la trezorerie de 30 de lei+ timbru fiscal de 2 lei, copie dupa CI si ar trebui sa le depun la ANPA. Sint din Iasi. Trebuie sa le trimit la Galati sau se poate obtine din Iasi (exista punct de lucru in Iasi pentru ANPA Moldova?) Si, cam cit ar dura eliberarea permisului ( a cardului ANPA)?

 9. 30 lei platesti la trezorerie si cu timbru fiscal de 2 lei te duci personal si iti vizezi sau scoti permisul. cei de la asociatie iti cer bani in plus ca se duc iei si umbla pentru tine sa iti vizeze permisu , plus cotizatia anuala.

 10. buna ziua.mi-am facut anul trecut{ 2014}permis de pescuit.am platit la trezorerie chitanta de 30 lei,dupa care am platit la asociatie vreo 100lei.gata,aveam permis.domnul de acolo mi a zis ca la anul(2015)am sa platesc doar chitanta la trezorerie 30 lei.astazi am fost sa l vizez pe 2015 si iar mi-au cerut 30 anpa si 120la asociatie.unde sunt doar aia ’30lei’?intrebare:Asa este sau regula asta se aplica ‘in unele zone’?va multumesc si Fir Intins!!!!!

 11. Va salut. Intradevar permisul de pescuit pentru 2015 se obtine ca si in 2014. Astazi de dimineata am sunat la ANPA si mi-au confirmat ca deocamdata se urmeaza procedura din 2014. Fir intins in 2015!

 12. Ordonanţa de urgenţă nr. 56/2014 privind trecerea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale [….]
  Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, instituţie publică cu personalitate juridică, denumită în continuare Agenţie, trece din subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0