Fata de ordinul 239/2009, in care se preciza ca este interzis pescuitul in timpul noptii, interpretandu-se ca fiind interzis doar pescuitul comercial, prin prezentul ordin se specifica in clar ca este interzis pe Dunare si bratele sale de la Calarasi km 366 pana la gurile de varsare ale Dunarii, in Delta Dunarii intre orele 22,00—6,00 atat pescuitul comercial cat si pescuitul recreativ.

Mai jos aveti Ordinul 148/16.05.2017 publicat in Monitorul Oficial.

Avand in vedere Referatul de aprobare nr. 3.822 din 27 aprilie 2017 al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, tinand cont de prevederile art. 8 lit. a) si d) si art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 317/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare prevederile:
— art. 7 lit. A. d) e) g) din Hotararea Guvernului nr. 545/2010 privind organizarea, structura si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, cu modificarile ulterioare;
— art. 9 alin (5) din Hotararea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea si functionarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, cu modificarile ulterioare,
ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:
Art. I. — Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 239/2009 privind interdictia pescuitului in timpul noptii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 5 mai 2009, cu completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
— Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 1. — (1) Se interzice pescuitul comercial si recreativ pe timpul noptii intre orele 22,00—6,00 a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii pe Dunare si bratele sale de la Calarasi km 366 pana la gurile de varsare ale Dunarii, in Delta Dunarii si pe lacurile de acumulare de pe raul Olt.
(2) Se interzice transportul pe timpul noptii intre orele 22,00—6,00, cu ambarcatiunile folosite la pescuitul comercial, a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice pe Dunare si bratele sale de la Calarasi km 366 pana la gurile de varsare ale Dunarii, in Delta Dunarii si pe lacurile de acumulare de pe raul Olt.”
Art. II. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale,
Petre Daea
Bucuresti, 16 mai 2017.
Nr. 148.

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. psd, nastase, raduta si multi altii au interes ca atunci cand merg sa ridice pestele capturat (noaptea) sa nu fie vazuti de prostul de rand. daca ei nu ne dau o explicatie pertinenta rezulta ca interzicerea pescuitului sportiv noaptea este indepartarea unditarilor de la malul apei pentru ca x si y sa poata veni linistiti si sa transporte fara mari probleme pastrugile si morunii la „baltile de acvacultura”

  2. Deranjam probabil braconieri cu firele noastre….Cine naiba se duce in delta la pescuit si scoate betele la ora 22!!!! Pai ma duc o data pe an si vreau sa profit la maxim!!!! Dar de….poti sti cand braconieri scot legitimatile pe care le folosesc pe timp de zi si iti trantesc o amenda?!

  3. Sa inteleg ca de la Calarasi pana la varsarea Dunarii este interzis pescuitul pe timpul noptii?
    Dar la Oltenita si Giurgiu este permis pescuitul noaptea ???

  4. Dacă interzicea pescuitul industrial înțelegeam , dar sa interzici pescuitul sportiv noaptea ? Numai la noi se poate așa ceva !!
    Idioți !

  5. eu ma duc… si voi pescui toata noaptea… sa vedem ce pana o sa-mi faca? unde sunt trecute sanctiunile? de la cat la cat este amenda?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Va recomandam sa cititi

Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

Ultima Frontiera, regal la stiuca

Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…