vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPracticarea activitatilor de turism si agrement pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii...

Practicarea activitatilor de turism si agrement pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 2011

Informare Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) – 28 iulie 2011

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), conform atributiilor legale si prin Serviciul de Inspectie si Paza Ecologica verifica modul in care se desfasoara activitatile de turism si agrement, respectiv cele de pescuit recreativ/sportiv si de campare in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Astfel, in perioada 22-23 iulie 2011 s-a desfasurat o actiune comuna de control, pe uscat si pe apa, la care au participat reprezentanti ai Serviciului de Inspectie si Paza Ecologica din cadrul ARBDD si reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Tulcea.

Actiunea de verificare s-a finalizat cu aplicarea unui numar de 40 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea conditiilor de pescuit recreativ / sportiv, camparea in locuri neautorizate, gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, retinerea pestelui subdimensionat. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 9285 lei.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii doreste ca pe viitor astfel de situatii sa fie evitate si de aceea aduce la cunostinta turistilor urmatoarele norme de conduita ce trebuiesc respectate in timpul vizitei in RBDD:

 • Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamâna; 30 lei persoana/ an.
 • Accesul cu nave fi ambarcatiui in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face respectând Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/ sejur.
 • Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi.
 • Incasarea tarifelor pentru accesul pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii conform urmatorului program: Luni – Joi: 08.00 ¬16.30; Vineri: 08.00 – 18.00; Sâmbata: 08.00 – 14.00.
 • Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 • Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca detinatorii de permise de pescuit recreativ / sportiv au urmatoarele obligatii:
 • sa respecte legislatia privind desfasurarea pescuitului recreativ / sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii;
 • sa detina permis de acces eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii; sa pastreze curatenia in zona de pescuit;
 • sa respecte reglementarile legale in vigoare privind dimensiunile minime in centimetri ale exemplarelor de pesti;
 • exemplarele de pesti capturate sub dimensiunile minime sau exemplarele de specii strict protejate vor fi deversate in mod obligatoriu in apa, in stare vie.
 • Mentionam ca dimensiunile minime la exemplarele de pesti care pot fi capturate cel mai frecvent in RBDD, pe specii sunt: avat – 30 cm, biban -12 cm, crap – 35 cm, caras -15 cm, caracuda -17 cm, somn – 50 cm, salau – 40 cm, stiuca – 40 cm.
 • Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anunta vizitatorii ca in perimetrul Rezervatiei este interzisa instalarea corturilor, cu exceptia locurilor de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare. Masura este adoptata atât in scopul prevenirii accidentelor, imbolnavirilor si altor riscuri ce pot surveni in cazul camparii in zone lipsite de facilitati igienico-sanitare, cât si pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor si habitatelor naturale, generate de comportamentul turistilor ce campeaza in astfel de locuri.
 • Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii adreseaza vizitatorilor Rezervatiei rugamintea ca, pentru siguranta lor sanitara, sa foloseasca numai spatiile de cazare autorizate existente in localitatile din Delta Dunarii si din zonele invecinate.

Pentru a fi la curent cu toate noutatile referitoare la reglementarile legislative aparute in domeniul accesului pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si a pescuitului recreativ/sportiv, va rugam sa consultati pagina noastra de internet www.ddbra.ro .

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

7 COMENTARII

 1. Pe plaja Corbu se trage cu tunul ,dar nu se poate campa!Doriti sa transformati litoralul intr-o imensa „manelarie” uitand doua aspecte:oriunde pe planeta se poate campa intr-o rezervatie respectand in primul rand regulile de bun simt si doi,nu toti romanii iubesc Mamaia.Il intreb pe domnul M.. ,care m-a alergat anul trecut pe plaja Corbu, de ce controalele garzii nu au loc in weekend cand plaja e plina de ATV-uri ,gunoaie si manelisti,…sau dansul e curajos doar in timpul saptamanii cand pe plaja mai erau cinci corturi?Veti fi la fel de protectori cu natura si daca doamna U.. pune ochii pe aceasta locatie si construieste vreo statiune de lux sau atunci va multumiti cu spaga? De ce nu puneti o taxa de campare si 10 toalete ,interzicand doar accesul autoturimelor pe plaja?In final va anunt ca anul acesta venim mai multi ca anul trecut…asa ca pregatiti chitantierul!Weekend placut si RUSINE…

 2. Permisul de pescuit sportiv in delta nu poate fi obtinut si de la distanta (OP etc)? Exista si alte „reprezentante” in afara orasului Tulcea de unde se pot procura? Eu vreau sa merg la gura Portitei din Bucuresti si imi este imposibil sa trec pe la Tulcea pt. permis..Multumesc

 3. Tin sa atrag atentia asupra faptului ca nu se respecta conditiile de clasificare tocmai in campingurile autorizate (a se vedea conditiile oferite de campingul de la Partizani). In concluzie, nu avem unde campa. Ce alta alternativa avem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0