marți, 23 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariReguli privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor in Delta Dunarii –...

Reguli privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor in Delta Dunarii – Proiect Hotarare

Pe site-ul Ministerului mediului se afla in dezbatere proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Regulilor privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”. Mai jos va prezentam cateva reglementari care ni s-au parut noua (din punctul de vedere al turistului) mai importante :

  • Navele si ambarcatiunile care navigheaza in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” au obligatia de a fi dotate cu dispozitive electronice si sisteme de monitorizare, stabilite de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
  • Conducerea navelor si ambarcatiunilor se face numai de catre persoane posesoare ale documentelor de atestare prevazute de legislatia in vigoare pentru fiecare tip de nava sau ambarcatiune.
  • Viteza maxima admisa a navelor si ambarcatiunilor care navigheaza pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cu exceptia celor prevazute in Anexa nr. 1 este de 15 km/h.
  • Viteza maxima admisa a navelor si ambarcatiunilor, care navigheaza pe canalele de circulatie si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, prevazute in anexa nr.1 la prezenta hotarâre, este de 40 km/h.
  • Ambarcatiunile si navele au obligatia de a fi dotate cu veste de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, conform legislatiei in vigoare.
  • Se interzice navigatia pe timpul noptii a navelor si ambarcatiunilor care nu sunt semnalizate conform prevederilor legale in vigoare.
 • Este interzis deplasarea navelor/ambarcatiunilor cu motor cu o viteza mai mare de 5 km/h in zonele prevazute in Anexa nr. 3.
 • Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzisa utilizarea oricarui tip de motovehicul nautic si accesul ambarcatiunilor amfibii de tipul aeroglisoarelor si al hidroglisoarelor, indiferent de scop.
 • Navele ce navigheaza in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” au obligatia de a fi dotate cu instalatii de stocare sau de tratare a deseurilor, instalatii de epurare a apelor uzate si racorduri de descarcare, in conformitate cu legislatia in vigoare.
 • Se interzice abandonarea deseurilor in afara locurilor special amenajate si semnalizate pentru colectare. In cazul in care pe un traseu nu sunt locuri special amenajate pentru depozitarea deseurilor, acestea vor fi tinute la bordul navei/ambarcatiunii, si vor fi descarcate in spatiile amenajate in acest scop in cea mai apropiata localitate.
 • In zonele strict protejate accesul si navigatia sunt interzise.

Puteti consulta integral proiectul de Hotarare pe siteul Ministerului Mediului.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM