marți, 5 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitS-a incheiat prohibitia pescuitului!

S-a incheiat prohibitia pescuitului!

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.) anunta ca, in conformitate cu prevederile Ordinului privind prohibitia pescuitului emis in comun de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (40/27 februarie 2012) si Ministerul Mediului si Padurilor (1016/14 martie 2010), publicat in Monitorul Oficial al României nr. 188/22.03.2011, perioada de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, s-a incheiat la 13 iunie inclusiv.

In Complexul Razim-Sinoe si in lacurile litorale raman inca in vigoare masurile de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 90 de zile, in perioada 1 aprilie – 29 iunie inclusiv.

Tinand  seama de  prevederile  Ordinului  ministrului  agriculturii  si  dezvoltarii  rurale  nr. 449/2008 privind caracteristicile tehnice, conditiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial si metodele de pescuit comercial in apele maritime si continentale, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul privind prohibitia pescuitului in anul 2012 interzice:

–     folosirea navoadelor in delta, in lunca inundabila a Dunarii si in complexul Razim – Sinoe, pe o durata de 183 de zile, in perioada 1 aprilie – 30 septembrie inclusiv;

–     folosirea uneltelor de pescuit de tip setca in baltile, lacurile, gârlele si canalele de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, in perioada 15 aprilie – 30 septembrie inclusiv;

–     folosirea uneltelor de pescuit de tip setca in complexul Razim – Sinoe tot timpul anului.

Ordinul privind prohibitia pescuitului prevede ca dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.

Informatii  privind situatia autorizatiilor pentru  capturarea pestilor din fauna salbatica de catre persoane fizice,  in scopul comercializarii  pe piata interna eliberate respectand prevederile Procedurii de autorizare a activitatilor de recoltare, capturare si/sau achizitie si/sau comercializare, pe teritoriul national sau la export, a florilor de mina, a fosilelor de plante si fosilelor de animale vertebrate si nevertebrate, precum si a plantelor si animalelor din flora si, respectiv, fauna salbatice si a importului acestora, aprobata prin Ordinul nr. 410  din 11 aprilie 2008, vor fi disponibile pe website-ul ARBDD.

Sursa: comunicat presa ARBDD 13.06.2012

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM