0
Generalitati: Oaspete de vara, pasare monogama.
Descriere: (28 -32 cm). Pe spate si aripi, penele sunt de culoarea negru-verzui. Crestetul si gusa sunt negre, iar abdomenul si obrajii sunt albe. Pe cap prezinta un mot din pene, arcuit in sus. Bune zburatoare, active atat ziua cat si noaptea. Se hranesc cu insecte, larve, viermi, si nevertebrate mici ce traiesc pe campie.
Reproducerea : In lunile aprilie – mai, femela depune 3-4 oua verzui cu puncte intunecate, oua ce sunt clocite timp de 26 -27 zile de catre ambii parinti. In timpul clocitului masculul isi apara cuibul cu agresivitate.
Habitat: prefera regiunile joase, deschise, de campie, cuibarind frecvent pe langa aproape toate baltile din tara noastra. Toamna migreaza catre tarile din jurul Marii Mediterane si sudul Asiei. In unele ierni blande pot fi intalnite exemplare in sudul tarii noastre.

Imagini Romeo Huidu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…