1
Generalitati:  Prundaraşului gulerat mic (Charadrius dubius) este considerat o specie reprezentativă a calitatiii habitatelor fluviale dinamice, vezi Monitorizarea Prundarasului gulerat mic la nivelul bazinului Dunarii
Descriere:  (15-18 cm, anvergura de 32-35 cm). Penajul superior la adulti este maroniu,  abdomenul si pieptul alb cu o banda neagra peste piept. Fata este alba cu o scufie maronie, masca neagra pe ochi, cerc galben pe ochi si ciocul negru. Intre mascul si femela nu sunt diferente foarte mari la penaj, semanand foarte bine. Hrana este compusa din insecte, viermi si alte nevertebrate
Reproducerea: in perioada aprilie-iunie are loc imperecherea, rezultand 3-5 oua. Acestea sunt clocite de catre ambii parinti 25-27 zile. Pe an, perechile scot unul sau doua perechi de pui. 
Habitat:  pasare migratoare, soseste la noi in tara in luna aprilie si pleaca in luna octombrie. Prefera tarmuri intinse si nisipoase, malul apelor curgatoare sau ale lacurilor, a mlastinilor.
 
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Am revenit la Resortul Cormoran, un loc foarte potrivit in contextul actual pentru o partida de pescuit in Delta Dunarii

La jumatatea lunii iunie am calatorit in Delta Dunarii cu intentia de a pescui cateva stiuci, pe natural. Am avut, insa, doua zile de pescuit dificile, in care nici eu si nici alti membri din echipa nu am reusit sa vedem coada pestelui. Am pescuit in…