0
Generalitati: In prezent, numarul lor nu depaseste 500 de perechi clocitoare in Europa, din cauza combaterii facute de catre om. Se regaseste intr-un numar mult mai mic decat pelicanul comun.
Descriere: (150—180 cm). Se deosebeste de pelicanul comun prin partea inferioara a aripii complet deschisa la culoare. Puii au un colorit cenusiu-deschis deasupra, un sac gular cu slabe nuante roz, marginea anterioara a fruntii aproape dreapta, creti pe cap si gat. Adultii au coloritul penelor gri albicios.
Reproducerea : Cuibareste in colonii mai mici decat pelicanul comun, uneori chiar in perechi izolate. Ouale sunt asemanatoare celor ale pelicanului comun, de culoare alba, cu aspect cretos. Clocitul dureaza 35-37 de zile si are loc de regula in luna mai.
Habitat: Soseste la noi in tara in acelasi timp cu pelicanul comun, avand aceleasi locuri de cuibarit in Delta Dunarii. Toamna se indreapta catre Grecia, Delta Nilului, regiunea Golfului si tinutul de coasta din sudul Asiei. Iarna deseori se muta inspre zonele de coasta.
 

Fotogratii © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…