0
Generalitati: specia cea mai numeroasa si raspandita de starci din Europa. In prezent, specia este diminuata din cauza desecarii multor balti pe malurile unde isi aveau habitatul cat si din cauza combaterii de catre om.
Descriere: (96 cm). Este usor de recunoscut datorita dimensiunilor sale, fiind cel mai mare din neamul starcilor de la noi. Penajul este predominant gri, cu gatul si pieptul albicios. Zboara la inaltimi mari, cu aripile usor arcuite. Se caracterizeaza prin modul in care pescuieste, stand nemiscat, cu gatul teapan, pandind pestele, pe care il prinde printr-o miscare extrem de rapida cu ciocul.
Reproducerea : Cuibareste de regula in stufaris, in colonii, in locuri greu accesibile. In lunile aprilie-mai depune 4 -5 oua de culoare albastru-verzui, a caror clocire este asigurata de ambii parteneri, alternativ. Incubatia dureaza intre 25-28 de zile.
Habitat: Vara, exemplarele de starci cenusii se intalnesc in diferite regiuni cu balti ce sunt inconjurate de stufarisuri, mai ales in Delta Dunarii. Odata cu sosirea toamnei, migreaza spre locurile de iernare din sud-vestul Europei si nord-estul Africii.Unele exemplare raman la noi in iernile blande.
 

Fotografii de Romeo Huidu

Fotografii de Cristi Udrea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…