0
Generalitati: Oaspete de vara la noi in tara, din primavara pana in octombrie. Specie ocrotita prin lege.
Descriere: (61 cm). Penajul corpului este cenusiu, crestetul si spatele fiind negre-verzui. Partea posterioara a abdomenului este galbena – rosiatica. Pe cap prezinta pene lungi (egrete) de culoare alba. Fata de adulti, coloritul exemplarelor tinere este uniform cafeniu, cu pete albicioase mărunte. Vaneaza pesti, vietati acvatice, pe la apusul soarelui si pe intuneric.
Reproducerea: Femela depune intre 3 si 5 oua de culoare verzi – albastrui, oua ce sunt clocite in parteneriat de ambii parinti timp de de 22 de zile.
Habitat: Se intalneste la noi in tara in zonele cu ape, stufarisuri, in special in lunca Dunarii si in Delta Dunarii, unde cuibareste in colonii mixte cu egrete mici, cormorani mici, tiganusi. Odata cu sosirea toamnei, migreaza spre continentul african.

 

 Starc de noapte – adult Starc de noapte – adult Starc de noapte – adult
Starc de noapte –  imaturStarc de noapte – imaturStarc de noapte –  imatur

Fotografii de Romeo Huidu

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune