0
Generalitati: Oaspete de vara cu efectivul in scadere. Specie protejata, inclusa in Cartea Rosie.
Descriere: (60 cm). Prezinta penaj de culoare brun-negricios cu reflexe verzui, lila, capul si spatele fiind cafeniu-roscat. Prezinta un cioc lung si curbat in jos (ce indentifica caracteristica acestei specii), folosit la scormonitul in mal in cautare de hrana.
Reproducerea: Cloceste in luna mai, in Delta Dunarii si in cateva puncte din estul tarii, in colonii cu diferite specii de starci.
Habitat: Pe timpul verii in Delta Dunarii si in cateva puncte din estul tarii, migrand o data cu sosirea toamnei inspre tarile din jurul Mediteranei, Asia, Africa.

© Imagini Romeo Huidu

© imagini Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…