0
Generalitati: Specie protejata, intalnita in ultimul timp din ce in ce mai rar. Pasare de prada, ce stationeaza la noi in tara intre lunile martie – octombrie.
Descriere: (69–91 cm) Cea mai mare pasare ce se regaseste pe teritoriul Deltei Dunarii. Coloristica corpului este maro, capul si coada fiind albe, penele de zbor negre. Se hraneste cu mamifere, pesti, broaste, serpi etc.
Reproducerea: Femela depune 1-2 oua, o data la doi ani. Perechea de Codalbi are mai multe cuiburi care sunt folosite prin alternanta de-a lungul anilor, cuiburi uriase ce sunt asezate la inaltimi.
Habitat: in special zonele in care se afla bazine de apa, in toamna migrand catre zonele Mediterane.
 

Fotografii de © Iliuta Goean

Fotografii de Cristi Udrea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…