0
Generalitati: Specie protejata, intalnita in ultimul timp din ce in ce mai rar. Pasare de prada, ce stationeaza la noi in tara intre lunile martie – octombrie.
Descriere: (69–91 cm) Cea mai mare pasare ce se regaseste pe teritoriul Deltei Dunarii. Coloristica corpului este maro, capul si coada fiind albe, penele de zbor negre. Se hraneste cu mamifere, pesti, broaste, serpi etc.
Reproducerea: Femela depune 1-2 oua, o data la doi ani. Perechea de Codalbi are mai multe cuiburi care sunt folosite prin alternanta de-a lungul anilor, cuiburi uriase ce sunt asezate la inaltimi.
Habitat: in special zonele in care se afla bazine de apa, in toamna migrand catre zonele Mediterane.

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cu familia in Delta Dunarii si o recomandare de cazare: Casa de Vacanta Bunica Maria din Mahmudia

Nu am mai fost în Delta Dunării de când eram copil și mergeam cu ai mei în zona Crișan, pe brațul Sulina al Dunării. Rememorez, cumva, câteva imagini de atunci cu canalele, vegetația și păsările, însă nu îmi amintesc foarte multe. Ei bine, la început de…

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…