duminică, 14 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Gorgonel – Somova

Aflandu-ma in zona, in anul 2007, am hotarat sa testez si acest lac. Am hotarat sa pescuiesc lacrap, asa ca am nadit locul cu porumb uscat, cu o zi inainte. Rezultatul m-a surprins, in 4 ore pe o caldura infernala, am prins 20 ciortanici intre 700g si 2,5 kg, la 3 lansete, pe boaba de porumb uscata. Nu am retinut tot pestele, pentru ca era pacat.  Am revenit apoi, anul urmator,in 2008,  exact in acelasi loc,  gandindu-ma la partida extraordinara ce am avut-o. La fel ca anul trecut, am nadit locul cu porumb uscat. Spre dezamagirea mea, de acesta data nu am prins nimica, nici macar nu am ratat vreo trasatura … de as fi avut. Am incercat si dupa ceva salau sau stiuca, atat de pe mal cat si din barca, dar rezultatele au fost aceleasi ca si la crap.

*in prezent pe acest lac nu se pescuieste

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

6 COMENTARII

 1. Doua tentative de a pescui pe acest lac, acum in august (pe 13 si 15) cu rezultate zero.

  Ideea este ca-i un mare dezastru in zona. In prima zi am vizat stiuca si spre disperarea mea barca s-a impotmolit de 2 ori in plase ilegale montate fix in mijlocul lacului.

  Apoi plasele pescarilor profesionisti blocheaza toate intrarile in lacuri si toate canalele delegatura intre ele. Nu ai unde sa dai dupa rapitor in zona. O zi pierduta si cu nervi in plus.

  Sa nu mai spun ca din pacate se braconeaza in nesimtire inclusiv in lacul Rotundu acesta fiind declarat rezervatie stiintifica.

  Ziua a doua am vizat crapul. Am plantat pe porumb si boilles si nu am prins decat o plasa monofilament din care am scos 4 carasi. La ora 12.00 am strans si cu regret va spun ca nu o sa mai pescuiesc pe acest lac plin de plase ilegale.

  Celor ce doresc sa pescuiasca pe acest lac va spun ca aveti nevoie de permisul de pescuit de la ARBDD dar si de Permis de Granita (Isaccea este la 7 km de lac).

  Daca in anii precedenti am vazut in zona diversi reprezentanti legali de la ANPA, ARBDD, Politia de Frontiera, Politia Deltei, acuma din pacate nu i-a mai vazut nimeni de ceva vreme. Un lucru alarmant ce duce la distrugerea rapida a speciilor de pesti din zona.

 2. Daca este cel de pe drumul spre Isaccea, atunci:
  malul este impanzit de plase si nu ai unde sa arunci o undita. Desi din cate am aflat, aici nu este voie sa se pescuiasca asa, lacul fiind pentru pescuit sportiv.
  Asa ca spor la agatat plase … in Gorgonel!

 3. Se pare ca nici anul acesta nu am avut noroc la pescuit pe acest lac. Desi am nadit din abundenta cu porumb, crapul nu a vrut sa se intalneasca cu noi. Nici la vecini nu s-a ingramadit. Poate acuma in septembrie sa incerce ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0