marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformari22 Aprilie 2013, Ziua Pamantului

22 Aprilie 2013, Ziua Pamantului

In fiecare an, la 22 aprilie, mai mult de un miliard de oameni iau parte la Ziua Pamantului. Astfel, in intreaga lume persoane fizice, comunitati, organizatii si guverne sunt recunoscatori planetei pe care uimitor o numim acasa si iau masuri pentru a o proteja. Aparuta in 1970, aceasta zi simbolizeaza lupta impotriva poluarii si problemelor climatice.

Pentru celebrarea in acest an a Zilei Pamantului, cu tema ,,Fata schimbarilor climatice”, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a pregatit un program de actiuni ce se vor derula in colaborare atat cu unitatile de invatamant din perimetrul RBDD cat si cele din municipiul Tulcea. Astfel, vor avea loc diverse activitati de informare si constientizare privind poluarea mediului si amenintarea pe care o reprezinta deseurile la adresa biodiversitatii si locuitorilor din Delta Dunarii, precum si actiuni de igienizare in zona plajei Sulina.

Pentru multi, schimbarile climatice pot parea de multe ori indepartate si neclare – o problema vaga si complexa pe care nepotii nostri o vor avea de rezolvat. Dar asta doar daca sunt inca suficient de norocosi pentru a fi izolati de toate consecintele sale. Schimbarile climatice au efecte foarte reale asupra oamenilor, animalelor, a ecosistemelor si a resurselor naturale de care depindem cu totii.

Necontrolate, se vor raspandi ca focul.

Sursa comunicat presa ARBDD

 

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca