marți, 16 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitClarificari privind permisele de pescuit ANPA pentru anul 2011

Clarificari privind permisele de pescuit ANPA pentru anul 2011

Cateva clarificari privind eliberarea permisului de pescuit ANPA pentru anul 2011, conform Procedurii de emitere si eliberare a Permisului de pescuit recreativ/sportiv si a Autorizatiei de pescuit recreativ/sportiv publicata pe site-ul ANPA

Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat, nominal si netransmisibil, care se elibereaza anual.

Permisele de pescuit recreativ/sportiv sunt emise de ANPA si eliberate dupa caz de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura – prin filialele teritoriale, precum si de Asociatiile de pescari sportivi.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv, de catre Asociatiile de pescari sportivi se face la sediul social al acestora, personal solicitantului in conditiile Ordinului nr. 15/20.01.2011.si a HG 1016/2008

Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv catre persoane fizice se poate face in conditiile Ordinului nr. 15/20.01.2011 si a HG 1016/2008 de catre ANPA prin filialele teritoriale la sediul acestora sau la sediul punctelor de lucru.

Filialele teritoriale vor elibera prin birourile si punctele de lucru permise din cele trei categorii, catre persoane fizice, in conditiile Ordinului MADR nr. 15/20.01.2011 si a art. 4, lit. g), h), i) din HG nr. 1016/ 2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura, astfel:

 1. Permisele de 30 lei se vor elibera nominal pe baza, CI/BI si a dovezii de plata catre Trezorerie conform HG  1016/2008.
 2. Permisele de 10 lei se vor elibera nominal pe baza, CI/BI si a adeverintei sau alt document justificativ care indreptateste solicitantul sa beneficieze de permis cu tarif redus.
 3. Permisele gratuite se vor elibera nominal pe baza, CI/BI si a documentului justificativ care indreptateste obtinerea acestuia

Alte acte ce pot fi consultate cu legatura directa cu permisul ANPA si conditiile de pescuit pentru anul 2011:

 • Decizia 116 / 28.01.2011 privind aprobarea Procedurii de emitere si eliberare a Permisului de pescuit recreativ/sportiv si a Autorizatiei de pescuit recreativ/sportiv publicata pe site-ul ANPA
 • Registrul unic de evidenta al asociatiilor pescarilor sportivi
 • Zonele de pescuit aprobate pe judete
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

15 COMENTARII

 1. Corect , dar din pacate Lacul Bicaz nu e administrat de Romsilva fiind apa de munte si cei de la Lupul Cenusiu au contract de gestionare . Pe romaneste li se cam rupe de AMPA. Sunt baieti OK , au facut o treba extra belind braconierii si rezultatul se vede. Pe zona lor ,cine stie prinde peste.
  Oamenii chiar se poarta civilizat si vorbesc frumos , dar daca o faci pe smecherul repede te poti trezi cu barca pe fundul lacului.
  Am fost de fata cind i-au gasit pe unii ,parca de la Brasov, cu un juvelnic de clenut. Au fost rugati ca sa-l elibereze si aia au inceput sa injure si sa ameninte. Cel de la control pur si simplu a intors nava ( au o barca militara cit un vapor) si s-a suit peste pneumatica alora. La inceput am fost revoltat dar pe urma am spus ca poate-i mai corect asa . Deci….

 2. 30 de roni pe an?!…In 2009 am platit la AJVPS NT 130ron.;in2010 150ron.;in 2011 tot 150ron. Am fost sa pescuiesc pe lacul Izvorul Muntelui(Bicaz) si a venit un cetatean ce reprezenta AVPS Lupul Cenusiu,(nou infiintata)sia cerut permis de pescuit eliberat de ei sau platesc 10roni pe zi.permisul la AVPS Lupul Cenusiu Costa 80roni pe an.In jud. Neamt sunt 4 asociatii.Daca nu se ajunge la o intelegere intre ele,eu ca sa pot pescui (recreativ)trebuie sa imi scot 4 permise anuale si astea numai pe raza judetului Neamt.Asa ca ajungi sa platesti aproape 400roni.Dar ca sa pot pescui in ROMANIA oare cat ar trebui sa platesc ptr.acest hoby ???
  SA PESCUITI BINE !!!

 3. mergi la fiscul de care apartii unde in mod normal iti platesti taxele la casa,masina, avion si ce mai are omul cu motor prin curte. Cere sa platesti acolo…eu am trimis pe cineva si mi-a zis ca doar acolo a putut plati

 4. fratilor,ajutati-ma si pe mine va rog,sunt in ceata…imi puteti spune si mie mai exact ce trebuie sa fac,unde sa ma duc,si cati bani imi trebuiesc pentru ami face permis pe dunare? nu mai inteleg nimic din atatea comentarii. asi dorii si eu ceva mai concret va rog. am prins si eu ,,gustul dunarii,, intelegeti voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM